• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Niektorí účastníci Eurovia SBL All Star Game sa naladili na sobotňajšie podujatie kvalitnými individuálnymi výkonmi v 18. kole základnej časti. Komu sa najviac darilo v stredajších stretnutiach?

Zahraničný hráč kola

Vo veľkom štýle zaznamenal návrat na palubovky po krátkej absencii pivot Košíc Svetozar Stamenkovič. Proti Komárnu naskakoval do zápasu z pozície lavičkového hráča, ale ani to mu nezabránilo, aby sa z pohľadu indexu užitočnosti postaral o najlepší individuálny výkon sezóny 2017/2018. Hráč "býkov" zaznamenal 26 bodov pri 100% úspešnosti streľby z poľa, minul akurát jeden z desiatich trestných hodov. Okrem toho mu pribudlo do štatistík 13 doskokov, štyri asistencie, tri zisky, dva bloky a osem získaných faulov v prospech tímu. Celkovo sa jeho index užitočnosti vyšplhal na číslo 45. Veľmi platnou posilou pre Handlovú je zatiaľ srbský krídelník Djordje Tresač. Svoje kvality potvrdil aj v Žiline, kde zaznamenal 30 bodov, šesť doskočených lôpt, štyri asistencie, tri zisky a osem získaných faulov. Tradične platným výkonom sa odprezentoval pivot Prievidze Ryan Martin, na víťazstve nad Karlovkou sa podieľal 24 bodmi, 13 doskokmi, štyrmi asistenciami a desiatimi získanými faulami.

 

Slovenský hráč kola

Je už pomaly zvykom, že súčasťou tejto kategórie je krídelník Svitu Pavol Lošonský. Je tomu tak aj po 18. kole, hráč Iskry sa totiž výraznou mierou podieľal na víťazstve svojho tímu proti Spišskej Novej Vsi. "Loši" zaznamenal 26 bodov (pri čom minul len jednu strelu z poľa) a päť doskokov. Pekný výkon ukázal svojim priaznivcom hráč Košíc Richard Körner, autor 20 bodov, 3 doskokov a dvoch asistencií v zápase s Komárnom. Čoraz kvalitnejšie výkony ukazuje Jakub Merešš zo Žiliny, proti Handlovej zaujal 24 bodmi a 10 doskokmi. 

 

Šiesty hráč kola

Z pohľadu lavičkových hráčov to možno nebol najhodnotnejší výkon, ale zo širšieho pohľadu si zaslúži rozhodne uznanie. Reč je o 39-ročnom pivotovi Žiliny Ondrejovi Šoškovi, ktorý sa len nedávno opäť vrátil na palubovky. V Komárne to bolo len ešte také "oťukávanie", ale proti Handlovej už naplno prejavil svoje basketbalové skúsenosti. "Bandy" stihol zaznamenať 22 bodov za niečo vyše 23 minút, okrem toho pridal aj dva doskoky a rovnaký počet ziskov. Na víťaznej strane v rovnakom dueli zaujal Jovan Djordjevič, autor 19 bodov, 8 doskokov a 3 asistencií. Ako vždy, aj tentoraz sa mohol tréner Interu Oliver Vidin spoľahnúť na služby Michala Baťku. Pivot "žlto-čiernych" zaznamenal v Leviciach 12 bodov, 5 doskokov, 6 asistencií a 2 zisky. 

 

Strelec kola

Vo výbornej streleckej fazóne prišiel na Slovensko krídelník Handlovej Djordje Tresač. Nielenže pomohol svojmu tímu k cennému víťazstvu, ale 30 bodmi bol aj najlepším strelcom 18. kola Eurovia SBL. 

 

Najlepšia zostava kola

Aj 18. kolo Eurovia SBL prinieslo zaujímavú základnú päťku. Zložili by sme ju z rozohrávača Svitu A.J. Waltona, sekundoval by mu Nemanja Barač z Interu Bratislava. Svojho zástupcu by mala aj Handlová v podobe Djordje Tresača. Do výberu by sa dostal aj Waltonov spoluhráč Pavol Lošonský a zostavu by uzatvoril pivot Košíc Svetozar Stamenkovič

Foto: Lukáš Droppan