• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v play off Niké SBL budeme oceňovať najlepšie individuálne výkony, avšak s miernou zmenou. Z každého stretnutia vyberieme "muža zápasu". Kto to bol v súboji Interu s Lučencom, respektíve Svitu s Prievidzou?

Muž zápasu Inter Bratislava - BKM Lučenec: Michael Fusek

Reprezentačný pivot mal v play off pomalší rozbeh, ale za to o to silnejší finiš. Fusek v sérii s Lučencom dominoval pod košom, to najlepšie si však nechal až na rozhodujúci duel. V ňom, na domácich Pasienkoch, si jasne podmanil dianie na palubovke, čo dokumentoval aj ďalším double-double do svojej tohtosezónnej zbierky. S 23 bodmi (pri 73% úspešnosti streľby z poľa) bol najlepším strelcom celého zápasu, k tomu pridal 12 doskokov a jeho index užitočnosti - 33, bol najvyšší v rámci stredajších duelov. "Som veľmi rád, že sme vyhrali. Celý deň som na to myslel, sústredil som sa na výhru, lebo som fakt nechcel skončiť a ísť domov. Ideme na Levice! Som rád za svoj výkon, ale hlavne dokázali sme s nimi hrať agresívne a tam, v prvom polčase, sme to vyhrali, keď sme začali hrať agresívne hneď od začiatku," prezentoval svoje dojmy po víťaznom stretnutí. 

 

Muž zápasu Iskra Svit - BC Prievidza: Daquaise Andrews

Rozohrávač Iskry bol v každom zo stretnutí s Prievidzou, jeden z ťahúňov družstva Róberta Ištvánika. Aj v jeho prípade platí, že to najlepšie si nechal na zápas, v ktorom išlo o všetko. Andrews bol hnacím motorom v druhom polčase, v ktorom Svit predčil svojho súpera a napokon si vybojoval zastúpenie v semifinále. Američan bol s 22 bodmi najlepším strelcom celého zápasu, k tomu už neprekvapivo pridal aj 10 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. Zaujal aj tiež parádnym "posterom" na Legenda Robertina. "Myslím si, že sme hrali veľmi dobre v útoku, tak, ako sa na domácej palubovke patrí. Aj keď nás trápia nejaké zranenia, potrebovali sme za každú cenu zvíťaziť. Narozdiel od predošlých zápasov, keď sme mali dobrú defenzívu možno 20, 25 minút, teraz sme zabrali celých 40, čo bolo určite kľúčové. Samozrejme, bola to náročná séria, ale keďže sme počas celej sezóny hrali s Prievidzou až 6-krát, tak si myslím, že oba tímy sa už veľmi dobre poznali. Vedeli sme, akých majú hráčov, akú hru hrajú, čo je dôležité v každej takejto sérii," vyjadril sa po zápase. 

Foto: Lukáš Droppan