• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V druhom kole nového ročníka Niké SBL sa z pohľadu individuálnych výkonov rozhodne bolo na čo pozerať. Kto sa napokon prepracoval do nášho tradičného výberu?

Najlepší slovenský hráč kola 

Po nezdare v Komárne si Handlová napravila chuť pred domácim publikom. Aj za podpory svojich priaznivcov, ktorí sa vrátili do hľadiska po dlhom čase, dokázali napokon zdolať Svit. Výrazný podiel na dôležitom triumfe mal pivot Michal Čekovský. "Čeko" musel zastúpiť aj za zraneného kolegu DeAndreho Abrama, svojej úlohy sa zhostil dokonale. Do štatistík si zapísal "double-double" za 11 bodov a 13 doskokov, ktoré ešte obohatil o 3 asistencie. V slovenskom podkošovom súboji tak predčil mladšieho rivala z Iskry, Jakuba Mokráňa. Reprezentant Slovenska zaznamenal v rovnakom zápase 16 bodov, 9 doskokov, 2 asistencie a 2 zisky. Ideálny narodeninový darček si doprial hráč Levíc David Abrhám, svojim výkonom - 13 bodov, 5 doskokov a 5 asistencií, dopomohol k triumfu nad svojim bývalým klubom - Interom Bratislava. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Po absencii vo veľkej časti prípravy, sa postupne dostáva do formy jeden z členov majstrovského tímu Rytierov, Marko Stevanovič. Svoje kvality preukázal v domácom stretnutí s Komárnom, kedy nechal zaspomínať na formu z play off. Proti nováčikovi mu v štatistikách zasvietilo 20 bodov, 5 doskokov, 7 asistencií a 3 zisky. Tieto hodnoty mu vyniesli najvyšší index užitočnosti v rámci 2. kola - 30. Legionári Lučenca pokračujú v dobrých výkonoch, proti Prievidzi si to zobral do svojich rúk Desure Buie. Rozohrávač BKM sa prezentoval 24 bodmi, 4 doskokmi, 4 asistenciami a 4 ziskmi. Za Handlovú hviezdil aj Jordon Talley, ako prvý sa v aktuálnom ročníku výraznejším spôsobom priblížil k "triple-double". Na výhre sa podieľal 28 bodmi, 8 doskokmi a 11 asistenciami. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Komárno bojovalo u majstra, no napokon na úradujúceho majstra nestačilo. Sympatický výkon nováčika ťahal z lavičky americký pivot Tyrell Johnson, ktorý preháňal obranu súpera. Dokazuje to jeho 23 bodov a 9 doskokov. Dôležitý prínos z lavičky predviedol v levickom drese Deshawn Freeman, v stretnutí s Interom sa uviedol 14 bodmi, 11 doskokmi a 3 ziskmi. Aj do tretice sa v tejto kategórii nachádza hráč z podkošového priestoru, lučenecký Antun Maričevič stihol proti Prievidzi zaznamenať 6 bodov, 6 doskokov a 4 asistencie. 

 

Ideálna päťka kola 

Do ideálnej päťky 2. kola sa dostali zástupcovia víťazných tímov. Handlovú reprezentuje dvojica Michal Čekovský a Jordon Talley, Spišských Rytierov duo Marko Stevanovič a Grant Dressler. Päticu uzatvára Desure Buie z Lučenca. 

Foto: Lukáš Droppan