• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Niké Slovenská basketbalová liga pokračuje v rýchlo slede, uzavretou kapitolou je už 12. kolo. Komu sa ušlo miesto v našom tradičnom výbere?

Najlepší slovenský hráč kola 

Vo výbornej forme sa aktuálne prezentuje v drese Handlovej Michal Čekovský. Potvrdil to aj pri cennom víťazstve proti jeho bývalému klubu. Na palubovke Spišských Rytierov prispel k triumfu ďalším double-double do zbierky, v tomto prípade mal na svojom konte 12 bodov a 11 doskokov. Pod košom to išlo aj hráčovi Lučenca - Jánovi Zorvanovi, no na výhru jeho výkon nestačil. Proti Komárnu zaznamenal 19 bodov, 3 doskoky a 3 asistencie. Strelecky to nebol možno vydarený večer, ale počíta sa jasné víťazstvo a fakt, že opäť raz umne dirigoval hru svojho tímu. Reč je o rozohrávačovi Levíc Šimonovi Krajčovičovi, po stretnutí s Prievidzou mu svietilo v štatistikách 6 bodov, 8 doskokov a 10 asistencií.

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Patrí nielen k najlepším hráčom ligy, ale je v popredí aj medzi strelcami. Ivan Gandia-Rosa opäť raz ukázal, prečo je reprezentantom Portorika. Playmaker "žlto-čiernych" vyrovnal tohtosezónny strelecký rekord - 34 bodov, ale ani to nestačilo na úspech proti Svitu. K svojmu bodovému kontu ešte pridal 7 doskokov a 4 asistencie. Silný individuálny výkon predviedol aj jeho tímový kolega - Jure Zubac. Reprezentant Bosny a Hercegoviny zaujal v stretnutí 21 bodmi, 18 doskokmi a 3 blokmi. Mimochodom, jeho 12 útočných doskokov je najvyššou nameranou hodnotou od januára 2020. Aj do tretice bude reč o rovnakom zápase, ale pozreli sme sa aj na víťaznú stranu. V drese Iskry Svit potiahol k dôležitej výhre Saša Avramovič, autor 27 bodov, 8 doskokov a 4 asistencií. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Víťazná séria Komárna neskončila ani v Lučenci, tréner Zlatko Jovanovič za to môže vďačiť aj Vukovi Djordjevičovi. Srbský basketbalista pravidelne odvádza kvalitné výkony, proti "Novohradčanom" mu štatistéri zapísali 23 bodov, 4 doskoky a 5 asistencií. Levická rotácia si s chuťou zahrala proti Prievidzi, opäť z nej najviac vynikol Deshawn Freeman. Americký pivot mal na svojom konte 18 bodov, 6 doskokov a 3 asistencie. Dobrú prácu z lavičky Handlovej odviedol aj rozohrávač James Kinney, k víťazstvu pomohol 11 bodmi, 4 doskokmi a 4 asistenciami. 

 

Ideálna päťka kola 

Ideálna zostava 12. kola Niké SBL je celkom pestrá. Slovenskú časť zastupuje Michal Čekovský z Handlovej. Z balkánskej časti sa do nej dostali Jure Zubac z Interu Bratislava, Saša Avramovič zo Svitu a Vuk Djordjevič z Komárna. A hlavné mesto má ešte jedného zástupcu, konkrétne Ivana Gandia-Rosu

Foto: Lukáš Droppan