• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Predvianočné kolo prinieslo neuveriteľné individuálne výkony, čiže bolo na čo pozerať v každom stretnutí. Kto sú ústredné tváre 14. kola Niké SBL?

Inter Bratislava - Iskra Svit: Tavon King 

Jeho návrat do zostavy je kľúčový pre hru Svitu a presne to sa ukázalo v hlavnom meste. Tavon King je jeden z oporných pilierov Iskry a Američan spláca dôveru od trénera Olega Meleščenka. "Medvede" uspeli na Vietnamskej, King k tomu prispel 37 bodmi, 8 doskokmi a 8 asistenciami. Okrem pocitu víťazstva mal najvyšší index 14. kola Niké SBL - 43. Dva body z Bratislavy znamenali vylepšenie tabuľkového postavenia.

 

Patrioti Levice - BC Prievidza: Devon Van Oostrum

Bol to jeho prvý ligový zápas a v domácom prostredí naznačil, že vedenie Patriotov malo výbornú ruku pri výmene rozohrávača. Pri tom nebol v ideálnom zdravotnom rozpoložení, ale Devon Van Oostrum ukázal, prečo reprezentoval Veľkú Britániu na nedávnych majstrovstvách Európy. Nový playmaker Levíc zaujal prehľadom v hre, čo sa ukázalo aj v štatistikách - 9 bodov a 12 asistencií. Prsty tak mal vo viac ako tretine tímových bodov vo víťaznom stretnutí s Prievidzou. 

 

BKM Lučenec - Spišskí Rytieri: Isaiah Washington

Úprimne, dalo sa pri tomto zápase čakať iné meno? Rozohrávač Rytierov opäť raz potvrdil, ako je dôležitý pre svoj tím a prečo patrí k najlepším hráčom Niké SBL. Takže poďme rovno na fakty, Washington má na svojom konte druhé triple-double sezóny, nik iný zatiaľ na tri dvojciferné štatistiky v tomto ročníku nedosiahol. Rečou čísel, 37 bodov, 11 doskokov a 10 asistencií. Ak by sa rátali aj plusové fauly, tak aj v tejto štatistike by mal dvojcifernú hodnotu - 12. K tomu všetkému odohral kompletných 55 minút a ako bonus, postaral sa o víťaznú strelu stretnutia v Lučenci. Spišiaci aj vďaka tomuto víťazstvu budú sviatkovať na čele súťaže. 

 

MBK Baník Handlová - BC Komárno: Luka Gašič

Oslabená Handlová nebola pre Komárno žiadnou výraznou prekážkou na ceste za úspechom. Šesť hráčov malo dvojciferný počet bodov, mierne nad všetkými vyčnieval v drese "diablov" Luka Gašič. Na hornej Nitre bol s 22 bodmi najlepším strelcom zápasu, k tomu mal na konte 12 doskokov, 6 asistencií a najvyššiu hodnotu plus/mínus bodov - 35. Ak sa venuje krídelník Komárna basketbalu, tak je jednoznačne oporou svojho družstva. 

 

Ideálna zostava 14. kola

Ak by sme mali zložiť ideálnu zostavu z výkonov v 14. kole, tak by v nej nesmeli chýbať Isaiah Washington, Luka Gašič a Tavon King. Toto trio dopĺňa Michael Fusek, pivot Rytierov zaznamenal v Lučenci 24 bodov, 13 doskokov a 5 blokov. Do tejto partie pridávame hráča Interu Tomasa Zdanivičiusa, pri prehre so Svitom mal na svojom konte 26 bodov, 7 doskokov a 4 asistencie. 

Foto: Lukáš Droppan