• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

16. kolo bolo rozťahané do viacerých dní, dokonca týždňov, ale už je definitívne uzatvorenou kapitolou. Kto sa na prelome rokov individuálne najviac vytiahol?

MBK Baník Handlová - Iskra Svit: Eli Scott

"Baníci" získali pred vianočnými sviatkami tak potrebné víťazstvo, keď si doma poradili so Svitom. Vyzdvihnúť sa dajú viaceré individuality na handlovskej strane, naša voľba padla napokon na Eliho Scotta. Kedy naposledy sa pivotovi v našej lige podarilo "koketovať" s triple-double? Američan v službách MBK veru od toho nebol ďaleko, úspešný duel zakončil so 16 bodmi, 10 doskokmi, 8 asistenciami a dvoma ziskmi. 

 

Patrioti Levice - Inter Bratislava: Miha Lapornik

Patrioti nemali na konci kalendárneho roka výrazné problémy s Interom Bratislava a keď bolo potrebné, tak na ich strane potiahli tradiční lídri. Reč je samozrejme napríklad o Mihovi Lapornikovi. Slovinský reprezentant bol s 23 bodmi najlepším strelcom zápasu, k svojmu vysokému bodovému nástrelu, ešte pridal 6 asistencií a 3 zisky a samozrejme triumf pre Levičanov.

 

BC Prievidza - BKM Lučenec: Kevin Anderson

Historicky prvý silvestrovský zápas v našej lige z pohľadu náboja a priebehu nesklamal, Prievdza bojovala s Lučencom až do samotného záveru o výhru. Tá napokon zostala doma, vďačiť môžu za to napríklad aj Kevinovi Andersonovi. Ten pomohol k tomuto úspechu 22 bodmi, 3 ziskmi a 7 plusovými výkonmi. Aj jeho výkon prispel k tomu, že Prievidžania si upevnili 7. priečku a získali mierny náskok na rivala z Handlovej. 

 

Spišskí Rytieri - BC Komárno: Lautaro Lopez 

Nebol to Isaiah Washington s odlišným číslom? Možno takúto otázku si kládli fanúšikovia Spišských Rytierov, keď videli Lautara Lopeza proti Komárnu. Argentínsky playmaker sa ba priam ideálne vžil do role a očakávaní, ktoré vznikli po odchode jeho amerického kolegu. "Novovešťania" zostávajú na čele ligy, zvyšujú svoj náskok a Lopez sa veľmi rýchlo "zahrial" v novom drese. V domácom debute si zapísal 28 bodov, 5 doskokov, 10 asistencií, 3 zisky a 8 plusových faulov. 

 

Ideálna zostava 16. kola: 

Zaujímavosťou ideálnej zostavy 16. kola je, že sa do nej dostali obaja Argentínčania pôsobiaci v Niké SBL. Okrem Lautara Lopeza v nej figuruje aj handlovský Tomas Cavallero, proti Svitu mal 17 bodov, 7 doskokov, 7 asistencií a 2 bloky. Nechýba v nej ani jeho tímový kolega Eli Scott. Zostávajúce miesta si vybojoval Michael Fusek, autor 10 bodov, 19 doskokov a 2 blokov, respektíve z Komárna Shane Gatling, ktorý v rovnakom stretnutí zaznamenal 30 bodov, 6 doskokov, 4 asistencie a 4 zisky. 

Foto: Lukáš Droppan