• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Play off Niké SBL úspešne odštartovalo a to znamená, že mnohí hráči sa preladili do úplne iného nasadenia. Kto a prečo zaujal v prvých zápasov úvodného kola?

Iskra Svit - BC Prievidza: Tavon King 

Svit zvládol proti Prievidzi svoju domácu úohu a do prvého kola play off vstúpil víťazne. Základná päťka Iskry bola opäť po individuálnej stránke mimoriadne silná, voľba z nášho pohľadu padla na Tavona Kinga. V kritických okamihoch pre domácich sa to totiž nebál zobrať na seba a často bol povestným ťahúňom, keď sa súper doťahoval. Americký playmaker premenil 6 zo 7 pokusov za tri body, celkovo mal na svojom konte 25 bodov, ku ktorým navyše pridal 5 doskokov, 4 asistencie a 7 plusových faulov.  

 

BC Komárno - BKM Lučenec: Shane Gatling

Komárno napokon celkom hladko a jasne zdolalo Lučenec na úvod série prvého kola play off. Vedúcim trojkovej kanonády "diablov" bol Shane Gatling, s 50-percentnou úspešnosťou (premenil 5 z 10 pokusov). Jeho strelecký účet sa zastavil na čísle 20, k tomu mal 8 doskokov a 4 asistencie, no najmä aj on vybojoval pre družstvo 1:0 v sobotu večer. 

 

Patrioti Levice - Inter Bratislava: James Padgett

Pochyby o tom, že by Levice po zlom závere základnej časti, mali problémy aj v úvode play off, sa proti Interu rýchlo rozplynuli. Úradujúci majster zvládol svoju domácu misiu na jednotku a to aj vďaka skúsenostiam, napríklad v podaní Jamesa Padgetta. Ostrieľaný pivot mal svoj deň, čo dokumentovala najmä takmer neomylná ruka z poľa (8/7 za 2 body). Mimo nej ešte dodal 6 doskokov a 3 bloky. To mu vynieslo najvyšší index spomedzi všetkých hráčov tohto zápasu. 

 

Ideálna päťka 1. zápasov 1. kola play off:

Najlepšie sa pozeralo na duel pod Tatrami, preto aj zo zápasu Svit - Prievidza sa v ideálnej päťke nachádzajú až traja hráči. Za domácu stranu to je Tavon King s Haydenom Kovalom, za hostí Marek Jašš. K ním by sme pridali Shanea Gatlinga z Komárna a Jamesa Padgetta z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan