• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Play off súboje sa naplno rozbehli, pokračuje tak aj náš tradičný výber najhodnotnejších individuálnych výkonov. Komu to najlepšie výpalilo v úvodnom štvrťfinálovom stretnutí?

Zahraničný hráč kola

Komárno uspelo ako jediný nižšie nasadený tím v úvodných štvrťfinálových stretnutiach. Prievidzská obrana si nevedela poradiť hlavne s americkým krídelníkom Milesom Bowmanom. Ten zaznamenal najhodnotnejší výkon spomedzi všetkých účastníkov v úvodnom kole play off zápasov - 29 bodov, 13 doskokov, 2 zisky a 11 plusových faulov. Celkovo sa jeho index užitočnosti vyšplhal na hodnotu 36. Nemenej zdatným sekundantom mu bol slovinský rozohrávač Boban Tomič, na víťazstve mal podiel v podobe 18 bodov, 5 doskokov, 7 asistencií, 4 ziskov a 7 plusových faulov. V košickom drese to padalo Igorovi Maričovi, proti Svitu zaznamenal 17 bodov, ktoré doplnil ešte o šesť doskočených lôpt, štyri asistencie a dva zisky. 

 

Slovenský hráč kola

Hráč Iskry Svit Pavol Lošonský opäť dominoval na palubovke, ale ani jeho hodnotný výkon nestačil v konečnom meraní na úspech proti Košiciam. Skúsený basketbalista si napokon zapísal do štatistík 29 bodov, 7 doskokov, 2 zisky a 10 plusových faulov. V levickom drese zaznamenal vydarený zápas Milan Žiak, reprezentačný rozohrávač dal v súboji s Karlovkou 21 bodov, doskočil štyri lopty a pridal dve asistencie. Na opačnej strane zaujal komplexným výkonom Roman Vido, štatistéri mu zapísali 11 bodov, 12 doskokov, 5 asistencií a 3 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Už dlhšiu dobu graduje forma pivota Levických Patriotov Garricka Simsa. Proti "vysokoškolákom" stihol za necelých 20 minút zaznamenať 12 bodov, 9 doskokov a 2 zisky. Dobrý vstup do play off mal aj Inter, z lavičky k tomu prispel Tomáš Mrviš. Krídelník "žlto-čiernych" mal na svojom konte 6 bodov, 3 doskoky a 7 asistencií. V rámci košickej lavičky potiahol Pedja Stamenkovič, autor 15 bodov, 3 doskokov, 4 asistencií a 3 ziskov.  

 

Strelec kola

Obaja sa stali v hlavných kategóriách hráčmi kola, obaja si napokon podelili aj streleckú korunku. Na úvod štvrťfinále totiž zhodne po 29 bodov zaznamenali komárňanský Miles Bowman a Pavol Lošonský zo Svitu. 

 

Najlepšia zostava kola

V ideálnej päťke za prvé štvrťfinálové duely sa ušlo miesto až dvojici hráčov Komárna - Bobanovi Tomičovi a Milesovi Bowmanovi, z Košíc by sme vybrali Igora Mariča, Svit by reprezentoval Pavol Lošonský a za Inter by získal miesto Nemanja Barač

Foto: Lukáš Droppan