• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v tomto ročníku SBL spolupracuje redakcia webu basketliga.sk spolu s riaditeľom súťaže Petrom Mičudom a spoločnosťou Peak na vyhlasovaní „Peak hráča mesiaca“. Prvý mesiac nového kalendárneho roka bol mimoriadne zaujímavý, objavilo sa viacero nových tvárí a dočkali sme sa aj prekvapivých výsledkov. Vyzdvihnúť však môžeme len jediného jednotlivca, za mesiac január to je rozohrávač MBK Rieker Com-Therm Komárno Devin Brooks.

Peak hráč mesiaca január – Devin Brooks (MBK Rieker Com-Therm Komárno)

Vyrovnanosť súťaže sa odzrkadľuje aj na tabuľkovom postavení jednotlivých tímov, „obuvníci“ z Komárna sa totiž podobne ako v predchádzajúcom ročníku, tak aj v tomto pohybujú skôr v dolnej polovici tabuľky. To však neznamená, že by káder trénera Miljana Čuroviča nemal svoju silu. Netreba zabúdať, že hovoríme o tíme, ktorý je za posledné roky najúspešnejší v rámci Slovenskej basketbalovej ligy. Komárno má za sebou zaujímavý mesiac, priniesol im zhodne po tri víťazstvá a prehry. Už vo Svite siahali na cenný triumf, ale až 48-hodinovka ukázala silu tímu z juhu Slovenska. Najskôr 20-bodová výhra nad úradujúcim majstrom z Levíc a následne ukončenie domácej neporaziteľnosti Interu. Potom síce prišli tesné prehry s Prievidzou a Spišskou Novou Vsou, ale január zakončili úspešne, keď pripravili Žiline najvyššiu prehru v sezóne – 102:65. Pri všetkých vymenovaných zápasoch výrazne vyčnievalo jedno meno – Devin Brooks. „Je to veľká pocta, že sa mi podarilo dosiahnuť niečo takéto. Budem aj naďalej tvrdo pracovať na tom, aby sa môj tím zlepšoval a dosiahli sme naše ciele v tejto sezóne,“ vyjadril sa rozohrávač Komárna.

Ako to už býva zvykom, na jeho januárové výkony sme sa detailnejšie pozreli. V ideálnej päťke sa objavil v troch prípadoch (v 21., 24. a 25. kole). Najviac zaujal výkonom na palubovke Spišskej Novej Vsi, kde zaznamenal 23 bodov, 20 doskokov, 8 asistencií a 3 zisky. Jeho užitočnosť sa vyšplhala na hodnotu na 38, čo je štvrtá najvyššia užitočnosť v aktuálnom ročníku SBL. Brooks vletel do ligy na začiatku roka ako víchor, aktuálne je lídrom v počte bodov na zápas – 19,7 (priemer), v doskokoch 10,2, v ziskoch – 2,7, v užitočnosti – 25,7, plus/mínus bodoch - +13,2, štvrtý v počte asistencií – 5,7 a šiesty v počte získaných faulov – 4,7. Komárno tak našlo výrazného lídra, ktorý môže tím opäť potiahnuť k ďalšiemu medailovému umiestneniu.

„Avizovaná vyrovnanosť ligových družstiev sa odráža aj na aktuálnom postavení klubu z Komárna, ktorého fanúšikovia sú zvyknutí na vyššie priečky. Posledné zápasy však ukazujú, že práve príchodom Devina Brooksa sa ich hra zmenila a Komárno sa pomaly zlepšuje. Rozohrávač „obuvníkov“ vletel na slovenské palubovky ako víchor a ovládol štatistiky v počte bodov, doskokov a hernej produktivity. Táto vizitka mu právom priniesla aj honor 'Peak hráča mesiaca január'. Som rád, že hráči jeho parametrov hrajú na Slovensku a prinášajú potešenie z basketbalu všetkým divákom v halách,“ uviedol riaditeľ súťaže Peter Mičuda.

Foto: Lukáš Droppan