• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhé kolo Slovenskej basketbalovej ligy opäť prinieslo zaujímavé a dramatické zápasy. Kto však v nich najviac vyčnieval a prečo? 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Pri pohľade na súpisku Lučenca platí, že v každom zápase môže "vystreliť" niekto iný. V Prievidzi malo deň zámorské krídlo Roydell Brown. Keď sa lámal chleba a ich súper sa bodovo doťahoval, tak ťahal svoj tím najmä bodovo. S 20 bodmi bol najlepším skórerom zápasu, k tomu pridal ešte 8 doskokov. Index užitočnosti sa vyšplhal na hodnotu 26, čo bolo najvyššie číslo v rámci 2. kola SBL. Keď avizovali Rytieri angažovanie Milana Nikoliča, tak sa spomínali slová ako bojovnosť a nasadenie. Srbský basketbalista to potvrdil pri domácej premiére svojho tímu, k výhre nad Handlovou komplexným výkonom. V štatistikách mu svietilo double-double za 10 bodov a 11 doskokov, okrem toho mal na svojom konte aj 2 asistencie a 3 zisky. 

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Na Pasienkoch to bol mimoriadne zaujímavý a aj ostro sledovaný duel rozohrávačov. Nakoniec z neho vzišli víťazne hostia, svoj veľký podiel na víťazstve mal playmaker Levíc Šimon Krajčovič. Slovenský reprezentant si zapísal na svoje konto 14 bodov, 6 doskokov, 6 asistencií a 4 zisky. Posledným stealom obral Inter v záverečných sekundách o možnosť otočenia zápasu na svoju stranu. V novom drese sa rýchlo do formy dostáva Tomáš Mrviš, presvedčiť sa o tom mohla defenzíva jeho bývalého klubu. Po novom už Spišský Rytier totiž nadelil Handlovej 21 bodov, získal 5 doskokov a rozdal 3 asistencie. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Patrioti vytiahli v koncovke nečakane vysokú zostavu, ktorou vo viacerých momentoch prekvapila Inter. Dobrú energiu z lavičky v tých chvíľach priniesol Boris Bojanovský, čo sa odrazilo aj na samotných číslach. Na palubovke strávil niečo vyše 13 minút, jeho tím však tento úsek vyhral o 18 bodov. Bojanovskému napokon svietilo v štatistikách 10 bodov (100% streľba), 5 doskokov a 2 asistencie. Svoju nesmiernu kvalitu ukázal na druhej strane litovský snajper Arnas Beručka. Lenže ani jeho 17 bodov, 7 doskokov a 8 plusových faulov nestačilo na zaknihovanie druhého víťazstva Interu v sezóne. 

 

Ideálna päťka kola 

V ideálnej zostave 2. kola môžeme nájsť viaceré zaujímavé mená. Posty rozohrávačov si rozdelili Lautaro Lopez z Interu Bratislava a Šimon Krajčovič z Levíc. Dve miesta si uchmatli Spišskí Rytieri, konkrétne Milan Nikolič a Tomáš Mrviš. Päticu uzatvára Roydell Brown z Lučenca. 

Foto: Lukáš Droppan