• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo väčšine prípadov prinieslo 18. kolo Niké SBL vyrovnané zápasy, ktoré sa rozhodovali na konci. Kto v nich kraľoval, to sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

BKM Lučenec - Inter Bratislava: Tyrik Armstrong

Zdá sa, že družstvo Lučenca našlo svojho lídra v zápasoch a na palubovke. Zlepšené výsledky a herný prejav sa nesú ruka v ruke, ale výkony Tyrika Armstronga prinášajú potrebnú stabilitu pre trénera Nenada Miloševiča. Americký rozohrávač pridal do svojej zbierky ďalší hodnotný výkon, pri víťazstve nad Interom Bratislava mal 19 bodov (len 1 nepremenená strela z poľa), 4 doskoky a 3 asistencie. Získal aj 7 plusových faulov, bol najlepším strelcom svojho tímu a mal najvyšší index v zápase. 

 

MBK Baník Handlová - Spišskí Rytieri: Patrick McGlynn

V prípade Spišských Rytierov je to často o tom, ktorý rozohrávač o čosi viac predčí svojho spoluhráča. "Novovešťania" majú najväčšiu oporu práve na tomto poste a ukázalo sa to aj v Handlovej. Pri pomerne hladkom triumfe opäť raz ukázal svoje herné kvality Patrick McGlynn, na 6. ligovom víťazstve svojho tímu za sebou sa podieľal 23 bodmi, 6 asistenciami a 2 ziskmi. K tomu mal aj najvyšší plus/mínus index v tíme - +36. 

 

Patrioti Levice - Iskra Svit: James Padgett

Levičania sa nečakane natrápili na svoj triumf so Svitom, aj keď spočiatku to tak nevyzeralo. Čoraz lepšie sa do herného systému majstra dostáva nová posila tímu James Padgett. Vo svojom ešte len druhom ligovom stretnutí ukázal najmä svoje skúsenosti a prehľad v hre. Pivot Levíc zakončil úspešný duel s 22 bodmi, 10 doskokmi a 8 plusovými faulami. Náhrada za Deshawna Freemana je to zatiaľ viac ako adekvátna.

 

BC Prievidza - BC Komárno: Demarkus Stuckey

Komárno to konečne zlomilo, čakanie na víťazstvo trvalo dlho, ale čiernu sériu sa podarilo prelomiť v Prievidzi. Nie je to prvýkrát, keď v kľúčových okamihoch bol povestným žolíkom Demarkus Stuckey. Rozohrávač "diablov" to zobral na seba najmä v závere, keď sa lámal chleba a výrazne dopomohol k tomu, aby sa aj on mohol radovať z víťazstva. Jeho výsledné štatistiky sú nasledovné - 13 bodov, 4 doskoky a 3 asistencie. 

 

Ideálna zostava 18. kola

Ideálnu zostavu 18. kola si podmanili najmä dva kluby, ktoré mali zhodne po dvoch zástupcoch. Medzi nich sa dostal T.J. Atwood zo Svitu, ktorý mal na konte 23 bodov, 13 doskokov, 2 asistencie a 2 zisky. Za Levice je v nej James Padgett a Devon van Oostrum, ktorý atakoval ligový rekord v asistenciách. Napokon zakončil zápas s 5 bodmi, 5 doskokmi a 16 asistenciami. Spišských Rytierov reprezentuje Patrick McGlynn a Viktor Juríček, autor 21 bodov, 8 doskokov a 4 ziskov. 

Foto: Lukáš Droppan