• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Kto doviedol svoje družstvo do semifinále a komu sa podarilo vybojovať rozhodujúci zápas prvého kola play off? Pozápasový servis začíname tradične prehľadom tých najlepších. 

BC Prievidza - Iskra Svit: Kevin Anderson

Prievidza vyždímala zo seba maximum a ako aj svojim fanúšikom sľúbila, tak svoje slovo aj dodržala. Sériu so Svitom rozhodne až zápas č. 3, keď sa k ďalšiemu nadpriemernému výkonu nadýchol hráč BC. Tentoraz hovoríme o Kevinovi Andersonovi, ktorý prebral iniciatívu a líderstvo na palubovke. K zvládnutiu "zápasa roka" mu svietilo v štatistikách 26 bodov, 6 doskokov a 8 asistencií, čím mal výrazný podpis na dôležitej výhre Prievidze.

 

Inter Bratislava - Patrioti Levice: Martin Bachan

Levice dokázali prvýkrát v sezóne vyhrať v dočasnom domove Interu Bratislava a hneď z toho bola semifinálová miestenka. Na Vietnamskej sa "vyšantili" mnohí basketbalisti, naša voľba napokon padla na Martina Bachana. Reprezentant Slovenska bol vo viacerých okamihoch povestným hnacím motorom tímu, navyše sa nebál na seba zobrať zodpovednosť a ukázalo sa to aj pri jeho číslach. 24 bodov je jeho druhý najvyšší bodový nástrel v sezóne, ku ktorým sa pridalo ešte 5 doskovov a 3 asistencie a primárne postupové víťazstvo jeho tímu. 

 

BKM Lučenec - BC Komárno: Vuk Djordjevič

Play off evidentne Vukovi Djordjevičovi sedí. Vyskúšal sa to už v predchádzajúcom ročníku, keď bol oporou Komárna a pokračuje to aj v aktuálnej edícii Niké SBL. Pokojne by sa dalo povedať, že už skúsený hráč "diablov" doviedol družstvo opäť medzi najlepšie 4 tímy súťaže. Sériu s Lučencom ukončili s ľahkosťou aj na palubovke súpera, pri vysokom víťazstve mu v štatistikách svietilo 22 bodov a 8 doskokov. 

 

Ideálna päťka 2. zápasov 1. kola play off:

Viaceré nové mená sa dostali do ideálnej päťky po stredajších zápasoch. Chýbať v nej nemôže Kevin Anderon z Prievidze, respektíve Vuk Djordjevič z Komárna. Najlepšie individuálne výkony mohli vidieť diváci v zápase Interu s Levicami, na domácej strane už tradične v podaní Tomasa Zdanavičiusa a u hostí to bolo u Martina Bachana, Devona van Oostruma. 

Foto: Lukáš Droppan