• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ďalšie víťazstvo Komárna nad Levicami priblížilo tím k zisku majstrovskéhmu titulu. Kto a prečo nás najviac zaujal vo štvrtom finálovom zápase?

BC Komárno - Patrioti Levice: Shane Gatling

Bol to nástup, po ktorom sa len málokedy zápas prehráva. Obrovská útočná sila Komárna opäť raz zatienila akékoľvek taktické manévre Levíc. Síce bola v druhej štvrtine z toho mierna zápletka, ale potom "diabli" sa vrátili k tomu, čo platilo. V úvode bol ústrednou postavou na palubovke Shane Gatling, dôkazom bol fakt, že sa postaral o úvodných 12 bodov svojho tímu. "Bol to dobrý zápas, hlavné je, že sme vyhrali pred našimi fanúšikmi. Atmosféra už pred začiatkom nás nabudila, to sme potrebovali. Od začiatku sme hrali dobre v defenzíve a zvládli sme, čo bolo od nás potrebné," povedal na úvod nášho pozápasového rozhovoru.

Veľké sebavedomie sa prenieslo aj na spoluhráčov, prvých 6 pokusov za 3 body si našlo cestu do koša a v prvej štvrtine zaznamenalo Komárno 31 bodov. Celkovo z toho bol triumf o 11 bodov (80:69), vedenie 3:1 na zápasy v sérii a zisk majstrovského mečbalu. "Vždy je dôležité takto začať, nech sa o body stará ktokoľvek z nášho tímu. Po rozhovore s trénerom som bol ešte viac motivovaný do tohto stretnutia a hral tak, ako som hral. Spoluhráči ma nabádali k tomu, aby som strieľal. Celkovo môže byť prvých 5 minút dôležitým faktorom, ktorý rozhoduje o osude stretnutia. Po prehre v predchádzajúcom stretnutí sme im to chceli vrátiť, čo sa nám aj podarilo," uviedol americký krídelník. 

Gatling bol právom najdôležitejšou persónou na palubovke počas stredajšieho zápasu. V štatistikách mu svietilo 26 bodov, 4 doskoky, 3 asistencie, 2 zisky a 7 plusových faulov. K tomu všetkému mal najvyšší index v rámci svojho tímu - 24. Po výhre ho potešilo, že k ďalšiemu finálovému bodu dokráčal tím ľahšie, ako sa možno očakávalo: "Pomohlo nám to, ale Levice majú kvalitné družstvo. Nevieme, čo všetko sa ešte môže udiať, ale chceme uspieť v nasledujúcom stretnutí a ukončiť finálovú sériu."

Foto: Lukáš Droppan