• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Cenu pre najužitočnejšieho hráča tohtoročného play off Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy si vyslúžil pivot Levíc Milivoje Mijovič. Ako videl srbský basketbalista nedávno skončenú sezónu, prečo bol viac motivovaný v play off, aj na to zodpovedal v našom rozhovore.

- Čo pre teba znamená cena Peak MVP play off Eurovia SBL 2017/2018?

"Znamená to pre mňa veľa, pretože moja obeta a tvrdá práca počas prípravy a sezóny, sa na konci vyplatili. Každý mal svoju pozíciu v tíme, ale na konci je jedno, kto získa cenu pre najužitočnejšieho hráča, pretože sme vyhrali majstrovský titul."

- Toto však nie je tvoje prvé individuálne ocenenie, čo sa ti podarilo v doterajšej kariére získať a kam radíš túto cenu?

"Nie je to moja prvá cena, v Balkánskej lige som bol najužitočnejším hráčom základnej časti a v predchádzajúcej sezóne som bol v Macedónsku lídrom v počte doskokov. Toto ocenenie je však pre mňa najvýznamnejšie, spolu s ním som totiž vyhral aj titul."

- Cítil si väčšiu motiváciu v zápasoch play off? Pretože tvoje individuálne štatistiky v tejto sezóne rástli...

"Bol som nesmierne motivovaný v zápasoch play off, pretože ako som povedal v dávnejšom rozhovore, tak rád hrám takéto zápasy. Je to pre mňa hnacím motorom."

- Tvoj prvý majstrovský titul v kariére, čo bolo podľa teba kľúčom k tomuto úspechu?

"Je to môj prvý titul v kariére, Myslím si, že kľúčom k úspechu bolo to, že sme boli veľmi dobrí ako tím. Každý obetoval v družstve niečo, aby sa podriadil tímovému úspechu. Boli sme jedna veľká rodina, dýchali sme a rozmýšľali sme ako jeden. Všetka tvrdá práca, ktorú sme do toho vložili, sa pretavila do podoby zisku majstrovského titulu."

- Bola to teda dobrá voľba pripojiť sa v januári k levickému tímu?

"Áno, bola to dobrá voľba, pretože od začiatku som vedel, kam idem. Bol tu dobrý tím, s dobrým trénerom. Od prvého momentu som tušil, že môžeme dokráčať ďaleko."

- Čo ti dala po basketbalovej stránke táto sezóna?

"Dostal som možnosť vyhrať niečo v basketbale a môžem samého seba nazývať šampiónom."

Foto: Lukáš Droppan