• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tri vyrovnané koncovky a mimoriadne individuálne výkony, také bolo 31. kolo SBL. Kto sa prepracoval do nášho tradičného výberu?

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Bitka o prvé miesto medzi Levicami a Spišskou Novou Vsou musela potešiť oko asi každého basketbalového diváka. Na oboch stranách boli viaceré hodnotné výkony, z domácich radov sme si vybrali Borisa Bojanovského. Skúsený center opäť raz ukázal, prečo je pre svoj tím nenahraditeľný. Na cennom triumfe mal podiel v podobe 12 bodov, 12 doskokov a 3 blokov. V Handlovej preukázal svoje kvality Marek Jašš, aj on sa výraznou mierou pričinil o úspech svojho tímu proti Svitu. V štatistikách mu napokon svietilo 17 bodov, 3 doskoky, 2 asistencie a 3 zisky, to všetko s chuťou výhry. 

 

Najlepší zahraničný hráč kola 

Viackrát nemal od toho ďaleko, až to prišlo v Lučenci. Rozohrávač Interu Bratislava Lautaro Lopez sa konečne postaral o toľko cenené triple-double, len celkovo druhé v aktuálnom ročníku SBL. Argentínsky playmaker tak len utvrdil mnohých o svojich kvalitách, keď opäť raz mohol predviesť svoje kvality. Peak hráč mesiaca januára zaznamenal 25 bodov, 12 doskokov, 10 asistencií a 8 plusových faulov. V koncovke navyše premenil oba trestné hody, ktorými vybojoval pre "žlto-čiernych" víťazstvo. A netreba zabudnúť, že mal najvyšší index v rámci 31. kola - 32. Mužom rozhodujúcich chvíľ bol v handlovskom drese Nikola Rakočevič. Aj on má za sebou najvydarenejší duel na slovenských palubovkách, bol totiž jednou z ústredných postáv pri veľkom obrate svojho tímu v zápase so Svitom. Skúsený Čiernohorec sa prezentoval 28 bodmi, 2 doskokmi a 3 asistenciami.  

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

S veľkou pravidelnosťou a stabilitou je lučeneckou oporou z lavičky Roydell Brown. Američan to preukázal aj v zápase s Interom Bratislava, ktorý zakončil s 19 bodmi, 11 doskokmi na svojom konte. O to viac asi škrie jednobodová prehra doma. Za Handlovú sa z "druhého sledu" oplatí vyzdvihnúť Dalibora Hliváka, autora 11 bodov, 2 doskokov, 2 asistencií a 3 ziskov. 

 

Ideálna päťka kola 

V ideálnej päťke 31. kola sa nachádza až trio hráčov Handlovej - Goran Bulatovič, Nikola Rakočevič a Aleksandar Zečevič. Zostávajúce miesta zaplnil Lautaro Lopez z Interu Bratislava a Roydell Brown z Lučenca. 

Foto: Lukáš Droppan