• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinále play off Niké SBL odštartovalo a dobrou správou na úvod je, že sa v ňom nestratili domáci hráči. Prečo tomu tak bolo, to sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Spišskí Rytieri - BC Komárno: Michael Fusek

Spišskí Rytieri vstúpili dosť rázne a sebavedomo do tohtoročného play off. Na víťazovi základnej časti sa vôbec nepodpísala zápasová prestávka, s Komárnom urobili v domácom prostredí rýchly proces. Pri hladkom víťazstve ťažili nielen z podkošovej prevahy, ale aj z produkcie ťažiškových hráčov. Reč je v tomto smere o Michaelovi Fusekovi, ktorý opäť raz potvrdil, že ocenenie pre najlepšieho Slováka základnej časti je v správnych rukách. Pivot "Novovešťanov" prispel k zisku prvého bodu v sérii zhodne 13 bodmi a 13 doskokmi, a ešte to obohatil o 5 blokov. Index užitočnosti - 26, bol najvyšším v rámci prvých semifinálových zápasov. "Tento zápas sme vyhrali našou kvalitnou obranou. Boli sme v nej dostatočne agresívni, vedeli sme, že v nej musíme hrať na 110 percent a myslím si, že sme to zvládli," uviedol Fusek v pozápasovom rozhovore. 

 

Iskra Svit - Patrioti Levice: Martin Bachan

Asi len málokto čakal, že by Levice mohli urobiť so Svitom podobne hladký proces. Cesta k brejku bola o poznanie náročnejšia, ako vyznieva konečný rezultát stretnutia. Patrioti ale evidentne našli recept na rozbehnutú Iskru, keď prvýkrát v aktuálnom ročníku dokázali vyhrať v ich domovskom stánku. A v dobrom svetle sa prezentoval Martin Bachan. Reprezentant Slovenska pozná veľmi dobre prostredie Iskra arény, keďže v ňom strávil mnoho rokov. Kapitán "žlto-zelených" dopomohol k výhre 15 bodmi a 6 doskokmi, navyše mal v rámci svojho družstva najvyššíu kladnú hodnotu v plus/mínus bodoch - 30. "Pre mňa je skvelé hrať doma, v tejto hale som odohral množstvo duelov, takže si to užívam. Predsa len, je náročné začínať na palubovke súpera, ale nakoniec sme si to ustrážili. Rozhodla naša obrana, veď sme Svitu nedovolili ani 60 bodov, čo bolo kľúčové," hovoril Bachan po víťazstve. 

 

Ideálna päťka 1. zápasov semifinále play off:

Do ideálnej päťky sa prirodzene dostali zástupcovia z víťazných tímov. Spišskú zastupuje rozohrávačská úderka Lautaro Lopez a Patrick McGlynn, k ním sa pridal podkošový Michael Fusek. Za Levice je to dvojica Draško Knežeič a Martin Bachan. 

Foto: Lukáš Droppan