Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Po dohrávke Handlovej so Spišskou Novou Vesou môžeme uzatvoriť 17. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Komu sa ušla miestenka v našom tradičnom výbere po každom kole?

Osobnosť kola

Najlepší výkon kola predviedol izraelský pivot v službách Svitu Anton Šoutvin. Hráč Iskry zaznamenal "double-double" za 29 bodov a 11 doskokov, ku ktorým pridal ešte tri bloky a deväť plusových faulov. Aj za jeho výraznej pomoci dokázal Svit otočiť stretnutie s Karlovkou a po predĺžení ho aj napokon vyhrať. Víťazstvo síce svojmu tímu Aaron Rountree nepriniesol, ale jeho výkon stojí rozhodne za pozornosť. Lučenecký hráč predviedol proti Leviciam svoju všestrannosť, do štatistík mu zapísali 14 bodov, 10 doskokov, 6 asistencií a 8 ziskov. Pretrhnúť čakanie na víťazstvo sa nepodarilo ani komárňanskému rozohrávačovi Faradovi Cobbovi, proti Košiciam autor 17 bodov, 8 doskokov, 6 asistencií a 3 ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Hladké víťazstvo v šlágri kola prinieslo ocenenie hlavne košickému tímu. Za najlepšieho Slováka sme si vybrali Milana Žiaka s jeho 22 bodmi, 7 doskočenými loptami, 8 asistenciami a rovnakým počtom získaných faulov v prospech tímu. Zahanbiť sa nedal ani jeho tímový a reprezentačný kolega Michal Baťka s 25 bodmi a 8 doskokmi. Inter nedal doma Nitre ani najmenšiu šancu na víťazstvo, za niečo vyše 21 minút inkasovali od Radoslava Rančíka 26 bodov, ktoré doplnil ešte o osem doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Meno rozohrávača Karlovky Dalibora Hliváka sa čoraz častejšie objavuje v našom výbere a nechýba tu ani po výkone vo Svite. Výhru síce jeho výkon nepriniesol, ale 22 bodov, 2 doskoky a 6 asistencií mu vynieslo ocenenie pre najlepšieho šiesteho hráča kola. Ďalší rozohrávač z hlavného mesta Goran Bulatovič si v domácom prostredí vylepšil proti Nitre štatistiky 10 bodmi, 4 doskokmi a 6 asistenciami. Aj do tretice sa do tejto kategórie dostal rozohrávač, konkrétne v handlovských službách. Ondrej Haviar dal v zápase so Spišskou Novou Vsou 8 bodov, získal dva doskoky, rozdal tri asistencie a získal až štyri lopty. 

 

Strelec kola

Jeden bod chýbal pivotovi Svitu Antonovi Šoutvinovi k prekonaniu 30-bodovej hranice. 

 

Najlepšia zostava

Do nášho výberu by sme si vybrali košického rozohrávača Milana Žiaka s jeho reprezentačným kolegom Daliborom Hlivákom, tím by sme doplnili o Aarona Rountreeho, Antona Šoutvina a Michala Baťku.

Foto: Lukáš Droppan