• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V desiatom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy nás potešilo, že sa o väčšinu kvalitných individuálnych výkonov postarali domáci hráči. Kto konkrétne sa dostal do nášho výberu?

Osobnosť kola

Dôležité víťazstvo Košíc na palubovke Levíc režíroval vo veľkom štýle Američan LaDarius White. S 31 bodmi bol najlepším strelcom duelu, premenil šesť z desiatich pokusov za tri body, pridal 8 doskokov a po jednej asistencii, zisku a bloku. Celkovo sa jeho herná efektivita vyšplhala na číslo 34. V predohrávke 10. kola sa zaskvel prievidzský pivot Rastko Dramičanin, ktorý rozhodol o víťazstve svojho tímu nad Interom 25 bodmi, 12 doskokmi a 2 asistenciami. Záver zápasu okorenil troma úspešnými trojkami v rade. Vo výbere nechýba ani Garrick Sims z Lučenca. Nováčik sa po dlhšej odmlke dočkal výhry, Sims k nej dopomohol 22 bodmi (nepremenil len jeden pokus), 9 doskokmi a troma asistenciami. 

 

Slovenský hráč kola

Z Lučenca zaujal Branislav Pipíška, ktorý sa nášho ocenenia dočkal už druhýkrát v aktuálnej sezóne. Talentovaný rozohrávač sa zapísal do štatistík 17 bodov, 2 doskoky a 3 asistencie. V drese Karlovky sa rozbieha rozohrávač Michal Kožár, proti Komárnu to na výhru nestačilo, ale 18 bodov, tri doskoky, rovnaký počet asistencií a dva zisky stoja určite za pozornosť. Druhý tohtosezónny triumf Nitry mal v rukách aj Jakub Novysedlák, autor 18 bodov a 4 doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Už tradične v tejto kategórii nechýba slovenský reprezentant a hráč KB Košice Michal Baťka. Tentoraz z toho bol najlepší výkon "šiesteho hráča", proti Leviciam dal Baťka 10 bodov a doskočil 11 lôpt. Stretnutie v Prievidzi vyšlo rozohrávačovi Goranovi Bulatovičovi, dal 7 bodov pri 100% úspešnosti streľby a pridal aj dva doskoky a dve asistencie. Vytiahol aj slovenský reprezentant v 3x3 basketbale Juraj Krajčír, vicemajstrovi nadelil 15 bodov, ktoré doplnil o štyri doskoky a jeden blok.

 

Strelec kola

Košický LaDarius White prekonal ako jediný v 10. kole 30-bodovú hranicu, na svoje konto si pripísal 31 bodov. 

 

Najlepšia zostava

V našom výbere nemôže chýbať košický rozohrávač LaDarius White a jeho kolega Michal Baťka, lučenecké duo Branislav Pipíška a Garrick Sims, ktorých dopĺňa hráč Prievidze Rastko Dramičanin.

Foto: Lukáš Droppan