• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Eurovia Slovenská basketbalová liga napísala už svoje 25. kolo základnej časti. Z víťazstva sa tešili domáce celky, ale komu sa podarilo dostať do nášho výberu? To sa už dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Osobnosť kola

Tímový výkon Levických Patriotov len málokedy prináša do nášho výberu zástupcov z tímu Tea Hojča. Tentoraz sa však proti Komárnu zadarilo Američanovi Joshovi Noffletovi, ktorý sa hneď stal aj osobnosťou kola. Nofflet bol dôležitou osobou krajského derby, okrem toho, že tím potiahol k víťazstvu, tak sám sa postaral o 18 bodov, 9 doskokov a 4 zisky. Výborný výkon predviedol už aj tradičný zástupca z Lučenca Aaron Rountree. Američan sa ani raz strelecky nemýlil, Nitre dal celkovo 17 bodov, doskočil deväť lôpt a pridal tri asistencie, zisky a bloky. Späť je aj rozohrávač Prievidze Andre Jones, proti Spišskej Novej Vsi autor 25 bodov, 5 doskokov, 4 asistencií a 2 ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Košičania dokazujú silu hlavne s domácimi hráčmi, svoju kvalitu predviedol najlepší Slovák za mesiac december Milan Žiak. Reprezentačný rozohrávač bol s 28 bodmi najlepším strelcom zápasu s Handlovou, okrem toho pridal 5 doskokov a 3 asistencie. Na strane hostí sa snažil zastúpiť chorého Nenada Miloševiča odchovanec Handlovej Ondrej Haviar, ale jeho 12 bodov, 4 doskoky a 5 asistencií nepomohli k víťazstvu. Proti Komárnu sa vydarilo stretnutie aj skúsenému pivotovi Jozefovi Vojtekovi, na víťazstve mal podiel v podobe 15 bodov a 3 doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Spišiaci ožili v druhej polovici základnej časti a svoj herný progres potvrdili aj v zápase s Prievidzou. Proti majstrovi síce nezvíťazili, ale za pozornosť stojí 19 bodov a 7 doskokov Adama Antoniho. Kvalitný príspevok z lavičky odviedol aj rozohrávač Levíc Dejan Djokič, autor 16 bodov a 2 doskokov. Na strane Komárna zaujal Boris Bojanovský, do štatistík mu putovalo 9 bodov a 7 doskokov. 

 

 

Strelec kola

S 29 bodmi mal najlepšiu mušku v 25. kole Eurovia SBL Filip Pejovič z MBK SPU Nitra.

 

Najlepšia zostava

Do našej základnej päťky sa dostali zástupcovia z piatich klubov, za Košice sme si vybrali na post rozohrávača Milana Žiaka, ktorého bude dopĺňať Andre Jones z BC Prievidza. Na krídlach im bude robiť spoločnosť Josh Nofflet z BK Levickí Patrioti a Filip Pejovič z MBK SPU Nitra. Pod košom by sme zverili dôveru Aaronovi Rountreemu z MBK Lučenec.

Foto: Lukáš Droppan