• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po krátkej prestávke sme späť s výberom najlepších hráčov z predchádzajúceho kola. Nabité 30. kolo nám prinieslo príjemné starosti, komu sa ušlo napokon miesto?

Osobnosť kola

Často jeho meno nechýba v našom výbere, ale v 30. kole vystúpal až na samotný vrchol. Reč je o lučeneckom hráčovi Aaronovi Rountreem. Nováčik senzačne zvíťazil nad Interom a veľký rukopis na zisku dvoch bodov má práve Američan. Rountree zaznamenal v domácom stretnutí štvrté "double-double" v rade, počas 40 minút na palubovke dal 17 bodov, 11 doskokov, 5 asistencií, 3 zisky a 5 blokov. Vrátil sa aj jeho kolega Strahinja Stojačič, autor 26 bodov, 5 doskokov, 9 asistencií a ôsmich získaných faulov. Z jeho ruky vzišla víťazná strela, ktorá napokon priniesla Prievidzi dva body. Igor Marič prispel na levickej palubovke k triumfu svojho tímu 23 bodmi, 5 doskokmi a dvoma asistenciami.

 

Slovenský hráč kola

V dobrých výkonoch pokračuje aj Marek Doležaj, ktorý je späť v našom výbere. Jeho tím triumfoval nad Spišskou Novou Vsou a krídelník Karlovky sa na tom podieľal 19 bodmi, 6 doskokmi, rovnakým počtom asistencií, 3 ziskmi a ôsmimi získanými faulami. Na druhej nestačil ani výkon slovenského reprezentanta Viktora Juríčka, autora 17 bodov a 13 doskokov. Víťazný punc nemala ani pomoc levického rozohrávača Šimona Krajčoviča, jeho 17 bodov, 6 doskokov, 6 asistencií a 3 zisky nestačili v konečnom meraní na Prievidzu. 

 

Šiesty hráč kola

Po návrate do zostavy si našiel americký rozohrávač Farad Cobb svoju pozíciu v komárňanskom tíme, čo ukázal v zápase so Svitom. Za necelých 20 minút si stihol pridať do štatistík 15 bodov, 2 doskoky a 5 asistencií. V handlovskom drese sa pomaly začína zžívať s tímom Pedja Stamenkovič, pod Zoborom si vylepšil svoje konto 13 bodmi, 7 doskokmi, 5 asistenciami a 2 ziskmi. Ani snaha Aleksu Šoleviča nestačila na to, aby sa Spišiaci konečne dočkali víťazstva vonku. Rozohrávač z tímu Ericha Korfantu zaznamenal na Karlovke 13 bodov, 6 doskokov, 7 asistencií a 3 zisky. 

 

Strelec kola

Jeden z najlepších ligových strelcov je späť a svoje umenie predviedol hneď pri návrate na palubovky. V 30. kole bol s 26 bodmi najlepším strelcom lučenecký rozohrávač Strahinja Stojačič.

 

Najlepšia zostava

Rozohrávač Lučenca Strahinja Stojačič nemôže ani v našom výbere najlepšej základnej zostavy kola, spolu s ním je v ideálnom tíme aj jeho spoluhráč Aaron Rountree. Na ostatné posty by sme dali Bobana Tomiča z Komárna, Mareka Doležaja z Karlovky a prievidzského krídelníka Igora Mariča.

Foto: Lukáš Droppan