• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhé kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo skvelú prehliadku individuálnych výkonov. Komu sa však napokon ušlo miesto v našom tradičnom výbere?

Osobnosť kola

Už v prvom kole naznačil svoj potenciál a o štyri dni neskôr ho naplno rozbalil. Ústrednou postavou súboja medzi Svitom a Prievidzou bol domáci rozohrávač Saša Avramovič. V ofenzívne ladenom stretnutí dal 38 bodov (najlepší strelec kola), doskočil sedem lôpt, pridal tri asistencie a zisky. Jeho herná užitočnosť sa napokon zastavila na čísle 36. Na strane hostí mal vyzývateľa v podobe Rodneyho Glasgowa, ten sa prezentoval 26 bodmi, piatimi doskokmi, 11 asistenciami a dvoma ziskmi. Výborne si viedol aj hráč Žiliny Brandon Conley, proti Košiciam nazbieral 20 bodov, deväť doskokov a tri bloky. 

 

Slovenský hráč kola

Druhýkrát za sebou získal honor rovnaký hráč. Reč je samozrejme o krídelníkovi Svitu Pavlovi Lošonskom. "Loši" nadviazal na svoj výkon z levickej palubovky a nemenej výraznou mierou prispel aj k domácemu víťazstvu Iskry. Napokon z toho bolo 23 bodov (pri 88% úspešnosti streľby z poľa), desať doskokov, dve asistencie, dva zisky a sedem získaných faulov. Tradične vysoký štandard odviedol v drese Interu Radoslav Rančík, skúsený pivot zaznamenal proti Karlovke 24 bodov, desať doskokov, štyri zisky a deväť získaných faulov. Košice prekvapujúco zaváhali v Žiline a nič na tom nezmenilo ani 24 bodov, 9 doskokov a tri asistencie Petra Sedmáka. 

 

Šiesty hráč kola

Na historickom víťazstve Žiliny mal veľkú zásluhu americký rozohrávač Walter Wright. Po nemastnom a neslanom výkone zo zápasu proti Karlovky, tentoraz naskočil proti Košiciam z lavičky a jeho dopad na konečný výsledok bol obrovský. Wright odohral 34 minút, štatistéri mu zaznamenali 30 bodov, štyri doskočené lopty, osem asistencií a osem získaných faulov. V rámci hodnoty plus-mínus mal kladnú hodnotu - desať. Handlová má na svojom konte prvé víťazstvo v novej sezóne, výrazne k nemu dopomohol krídelník Jovan Djordjevič. Proti Spišskej Novej Vsi sa prezentoval 22 bodmi, troma doskokmi, rovnakým počtom asistencií a štyri ziskmi. Karlovke sa podarilo pri svojmu mestskému rivalovi Interu uhrať najlepší výsledok, do konca duelu bojovali o triumf. Svojim prínosom sa o to postaral Andrej Kuffa, autor 12 bodov a šiestich doskokov. 

 

Strelec kola

Aj v druhom kole sa najviac darilo strelecky Sašovi Avramovičovi, proti Prievidzi si pripísal na svoje konto 38 bodov. Hranicu 30 bodov prekonal aj rozohrávač Žiliny Walter Wright.

 

Najlepšia zostava kola

Až dvojnásobné zastúpenie by mala v nej Iskra Svit - Saša Avramovič a Pavol Lošonský, po jednom hráčovi by dodal Inter Bratislava - Radoslav Rančík, MBK Handlová - Jovan Djordjevič a BC Prievidza - Rodney Glasgow.

Foto: Lukáš Droppan