• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štrnáste kolo Eurovia SBL bolo zároveň poslednou možnosťou pre hráčov zapojiť sa do boja o "Peak hráča mesiaca november". Kto sa najlepšie ukázal po krátkej prestávke?

Zahraničný hráč kola

Za Svit odohral len druhý zápas, ale jeho dopad na tím bol markantný. Reč je o novom rozohrávačovi Iskry A.J. Waltonovi. Dirigent "medveďov" nasmeroval svoj tím k dôležitým dvom bodom z palubovky Komárna. Američan dal vicemajstrovi 17 bodov, ku ktorým doplnil osem doskokov, sedem asistencií a päť ziskov. V rámci hodnoty "plus-mínus" mal spolu so svojim spoluhráčom DeAndre Davisom najvyššiu hodnotu - +16. Prievidza poľahky získala body v Žiline, výraznou mierou sa na tom podieľal rozohrávač Jaytornah Wisseh, autor 23 bodov (streľba 10/9 z poľa), troch doskokov a šiestich asistencií. Výborný večer mal v Angels aréne krídelník Košíc Igor Marič. V šlágri kola proti Leviciam zaznamenal 19 bodov, 12 doskokov a tri asistencie. 

 

Slovenský hráč kola

Aj v druhej kategórii sme ocenili hráča Svitu, po zranení sa do starej fazóny definitívne vrátil Pavol Lošonský. Krídelník "podtatrancov" sa v Komárne prezentoval 14 bodmi, deviatimi doskočenými loptami a dvoma asistenciami. Bezchybnú streľbu ukázal v Handlovej pivot Interu Michal Baťka, celkovo nazbieral 19 bodov a dva doskoky. Darilo sa aj ďalšiemu slovenskému reprezentantovi Šimonovi Krajčovičovi, aj keď jeho výkon nepriniesol ďalšie víťazstvo. Proti Košiciam však dal 11 bodov, štyri doskoky, desať asistencií a štyri zisky. 

 

Šiesty hráč kola

V pozícii náhradníka mu výborne alternoval Milan Žiak, autor 18 bodov, troch asistencií a dvoch ziskov. Na víťaznej strane zaznamenal 14 bodov a štyri doskoky pivot Košíc Peter Sedmák. Komplexný výkon opäť podal aj hráč Interu Stefan Matovič, v zápase s Handlovou sa prezentoval 7 bodmi, 3 doskokmi, 4 asistenciami a 4 ziskmi. 

 

Strelec kola

Jednoznačne najlepšiu mušku mal v 14. kole pivot Spišskej Novej Vsi Michel-Ofik Nzege, ale ani jeho 30 bodov nestačilo na výhru v dôležitom zápase proti Karlovke. 

 

Najlepšia zostava kola

Pivot Spišiakov Michel-Ofik Nzege nechýba v našej ideálnej päťke za 14. kolo Eurovia SBL, okrem neho by pripadlo miesto dvojici z Iskry Svit - A.J. Walton a Pavol Lošonský. Základnú zostavy by ešte doplnili Jaytornah Wisseh z Prievidze a košický Igor Marič

Foto: Lukáš Droppan