Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Ani v 28. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy nesklamali domáci basketbalisti, ktorí vo veľkej miere zatienili svojich zahraničných kolegov. Pozrite si tradičný výber toho najlepšieho z odohraného kola.

Osobnosť kola

Izraelský pivot v službách Svitu Anton Šoutvin patrí už od úvodného kola k širšej špičke zahraničných hráčov Eurovia SBL. Svoje skúsenosti a kvality opäť potvrdili v zápase s Karlovkou, kde sa postaral o "double-double" za 34 bodov a 10 doskokov, ktoré zveľadil ešte o tri zisky a až desať získaných faulov v prospech svojho tímu. Jeho tím síce nezvíťazil v hlavnom meste, ale herná užitočnosť 41 je jasne najvyššou hodnotou 28. kola. Zo stretnutia Levíc s Lučencom si sme do tejto kategórie vybrali až dvojicu hráčov, začneme víťaznou stranou. V domácom drese potiahol k víťazstvu Josh Nofflet, autor 17 bodov, 8 doskokov a 3 asistencií. U hostí sa už tradične vytiahol Aaron Rountree, no ani jeho 14 bodov, 14 doskokov, 6 asistencií a 7 ziskov nestačili na zisk dôležitých dvoch bodov. 

 

Slovenský hráč kola

Skúsený pivot v službách Handlovej Peter Sedmák sa postaral o to, že domáca víťazná séria Spišskej Novej Vsi sa zastavila na čísle štyri. S 26 bodmi bol najlepším strelcom svojho tímu, okrem toho obohatil svoje konto aj o 11 doskokov. Karlovka zdolala doma ďalšieho vyššie postaveného súpera a ďakovať môže aj Michalovi Kožárovi, ktorý sa podieľal na výhre 22 bodmi, 4 asistenciami a 2 ziskmi. V Komárne nás zaujal reprezentačný pivot v službách "býkov" Michal Baťka, ten sa prezentoval v šlágri kola 16 bodmi, 10 doskokmi a 2 asistenciami.

 

Šiesty hráč kola

Po dlhšej pauze sa do tejto kategórie opäť dostal levický rozohrávač a slovenský reprezentant Šimon Krajčovič. Počas takmer 27 minút na palubovke stihol v zápase s Lučencom zaznamenať 13 bodov, 6 doskokov, 5 asistencií, 3 zisky a 8 získaných faulov. Darilo sa aj jeho reprezentačnému kolegovi a pivotovi Komárna Borisovi Bojanovskému, proti lídrovi si do štatistík zapísal 12 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie. Asi najlepšie stretnutie po zranení odohral krídelník Karlovky Filip Lehman, doma so Svitom si zapísal 10 bodov a 8 doskokov. 

 

Strelec kola

Strelecká ruka išla najlepšie pivotovi Svitu Antonovi Šoutvinovi, s 34 bodmi prekonal ako jediný v 28. kole 30-bodovú hranicu.

 

Najlepšia zostava

Rozohrávačské posty by sme obsadili Michalom Kožárom z Karlovky a Joshom Noffletom z Levíc, na krídelnícke by sme zaradili Aarona Rountreeho z Lučenca a handlovského Petra Sedmáka, pod košom by úradol Anton Šoutvin zo Svitu. 

Foto: Lukáš Droppan