• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V poradí už 40. kolo základnej časti Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo viaceré prekvapenia v našom tradičnom výbere najlepších výkonov. Kto si vybojoval svojim basketbalovým umením miestenku?

Osobnosť kola

Prišiel, videl a zvíťazil. Aj tak by sa dal charakterizovať návrat levického pivota Reginalda Keelyho po dvojmesačnej pauze zapríčinenej zranením. Do zápasu s Karlovkou nastúpil, ako keby vôbec ani nechýbal. S chuťou a dlho neomylnou rukou prispel napokon svojmu tímu k zisku dvoch bodov. Keely sa v stretnutí prezentoval 19 bodmi, 8 doskokmi, 3 asistenciami, 2 ziskmi a rovnakým počtom blokov. Dôležité víťazstvo si pripísali aj basketbalisti Komárna, triumf nad Handlovou režíroval Siniša Bilič. Slovinský krídelník si do štatistík zapísal 24 bodov, 9 doskokov a dve asistencie. Len štvtej výhry vonku sa dočkali hráči Svitu, v podtatranskom derby so Spišskou Novou Vsou sa v dobrom svetle ukázal Evan Singletary, autor 21 bodov, deviatich doskočených lôpt, piatich asistencií a troch ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

V kategórii domácich basketbalistov sa najlepšie prezentoval Singletaryho spoluhráč Pavol Lošonský. Krídelník Iskry si v rovnakom zápase pridal do štatistík 18 bodov, 5 doskokov a 4 zisky, čím len ukazuje svoju vytrvalo dobrú fazónu. Na strane porazených vyšlo stretnutie slovenskému reprezentantovi Viktorovi Juríčkovi s 18 bodmi, 4 doskokmi a 2 blokmi. Pretrhnúť čiernu sériu prehier sa nepodarilo hráčovi Karlovky Filipovi Lehmanovi, proti Leviciam zaznamenal 15 bodov, 2 doskoky, 4 asistencie a dva zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Nikola Siladji prispel aj svojou trochou k tomu, že Košice spečatili v Nitre víťazstvo po základnej časti. Za necelých 19 minút na palubovke zaznamenal 12 bodov pri stopercentnej streľbe, okrem toho pridal aj šesť doskokov a dva bloky. V komárňanskom drese zaujal Boris Bojanovský, na domácom triumfe s Handlovou sa podieľal 11 bodmi a 4 doskokmi. Krídelník Prievidze Marko Batina dopomohol 12 bodmi, 2 doskokmi a rovnakým počtom asistencií k dvom bodom z lučeneckej palubovky. 

 

Strelec kola

V 40. kole mali dvaja strelci rovnaký počet bodov - 24. Za Komárno ich nastrieľal Siniša Bilič, v prievidzskom drese ich mal na svojom konte Andre Jones

 

Najlepšia zostava

V závere základnej časti máme prvýkrát v sezóne čisto zahraničnú základnú zostavu. Päť klubov má v nej svojich zástupcov, Prievidzu zastupuje Andre Jones, Svit Evan Singletary, za Komárno sa dostal Siniša Bilič, zo Spišskej Novej Vsi Phil Henry a Levice prispeli Reginaldom Keelym

Foto: Lukáš Droppan