• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S novým ročníkom Slovenskej basketbalovej ligy sa vracia aj tradičné oceňovanie najlepších individuálnych výkonov po každom kole. Komu sa darilo hneď na úvod novej sezóny?

 

Zahraničný hráč kola

Podtatranské derby si v sobotu jasne podmanil Svit, v drese "medveďov" zahviezdili viaceré individuality, no najlepší výkon mohol mať len jeden. Za prvé kolo by sme spomedzi legionárov vyzdvihli Chrisa Washburna, v zápase zaznamenal 18 bodov, 13 doskokov, 3 asistencie, 2 bloky, čo znamenalo hernú užitočnosť na hodnote 30. Zahanbiť by sa nenechal ani jeho spoluhráč Andrew Guillory, autor 20 bodov, 6 doskokov, 6 asistencií a 6 plusových faulov. Pozoruhodné výkony preniesol z prípravy aj do súťažných zápasov rozohrávač Prievidze Tim Derksen, na žilinskej palubovke z toho bolo 28 bodov, 9 doskokov, 3 zisky a až 9 získaných faulov v prospech tímu.  

 

Slovenský hráč kola

Ako sme už písali na našom webe, tak na hornej Nitre sa stretli viacerí hráči, ktorí majú v budúcnosti tvoriť jadro reprezentačného tímu. Vynikajúci debut v najvyššej súťaži zaknihoval Michal Čekovský. Pivot Handlovej dal úradujúcemu majstrovi 13 bodov, doskočil rovnaký počet lôpt, pridal ešte dve asistencie, tri bloky a až päť ziskov. Na strane súpera mu však zdatne sekundoval Boris Bojanovský, levický center zaznamenal 9 bodov, 10 doskokov, 3 asistencie a 2 bloky. Vo Svite by mal mať výraznejšiu rolu v tíme, čo hneď na úvod aj potvrdil. Reč je o Mauriziovi Galatovi, v zápase so Spišskou Novou Vsou si pripísal do štatistík 14 bodov a 8 doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Svoje miesto na súpiske si musel vybojovať na skúške, ale dôveru trénera Michala Madzina začal splácať okamžite. Krídelník Svitu Goran Vučičevič sa v podtatranskom derby uviedol 22 bodmi a štyrmi doskokmi. U "Novovešťanov" zaujal Enuoma Ebinum, autor 15 bodov a 13 doskokov. Dobrý vstup do sezóny zaznamenal hráč Žiliny Jakub Merešš, jeho tím síce nezdolal Prievidzu, ale z individuálneho hľadiska sa mu darilo - 9 bodov, 6 doskokov a 3 asistencie. 

 

Strelec kola

Najlepšie to hneď na úvod pálilo hráčovi Prievidze Timovi Derksenovi, proti Žiline zaznamenal 28 bodov. 

 

Ideálna päťka kola

Derksen sa zároveň prebojoval aj do ideálnej päťky úvodného kola, spolu s ním je tam aj ďalší zástupca z hornej Nitry, pivot Handlovej Michal Čekovský. Ostatné miestenky si pre seba ulovil Svit, konkrétne Goran Vučičevič, Andrew Guillory a Chris Washburn

Foto: Lukáš Droppan