• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 9. kole Slovenskej basketbalovej ligy nebola núdza o dramatické koncovky a tesné výsledky. Komu sa podarilo prebojovať do nášho tradičného výberu?

Najlepší zahraničný hráč kola 

Z Mihu Vašla rastie jedna z hviezd ligy (nie, že by predtým už nebol). V porovnaní s pôsobením v Leviciach, totiž v Prievidzi posunul svoju hru ešte o level vyššie a stal sa jednoznačným ťahúňom družstva. Druhé kolo po sebe dal o sebe nahlas vedieť, aj keď tentoraz to na úspech nestačilo. Na palubovke Lučenca sa Slovinec prezentoval opäť komplexným výkonom, tentoraz mu svietilo v štatistikách 23 bodov, 11 doskokov, 6 asistencií, 2 zisky a 8 plusových faulov. To všetko dokopy dalo index užitočnosti 29. Spišiaci zubami-nechtami udržal svoju víťaznú sériu, triumf v Handlovej sa však vôbec nerodil ľahko. V kľúčových okamihoch sa však tréner Teo Hojč mohol spoľahnúť na služby amerického rozohrávača Delana Spencera, autora 17 bodov a 3 doskokov. 

 

Najlepší slovenský hráč kola 

V levickom drese zase raz úradovali slovenskí hráči, jasne najviac svietil na ihrisku Šimon Krajčovič. Reprezentačný rozohrávač bol istotou vtedy, keď to bolo v zápase s Interom najviac potrebné. Hráč Patriotov mal dosť veľký podiel na tom, že jeho tím po tuhom boji zvíťazil. Krajčovičovi napokon štatistéri zapísali 25 bodov, 2 doskoky, 11 asistencií a 2 zisky. V rámci 9. kola mal celkovo najvyšší index užitočnosti - 31. Nádeje Interu držal po drvivú väčšinu času Richard Körner, v zápase sa uviedol 24 bodmi, 2 blokmi a 7 plusovými faulami. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Duel Lučenca s Prievidzou mal možno pre niektorých nečakaného hrdinu. Povestným x-faktorom domácich bola totiž dlhoročná stálica v drese BKM Simeon Jackuliak. Skúsený krídelník mal v správnej chvíli pevné nervy a dobrú ruku. V zápase zaznamenal 12 bodov (z toho 9 v poslednej štvrtine). Do formy v drese Rytierov sa postupne dostáva Marko Stevanovič, v Handlovej mal na svojom konte 8 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a 2 bloky. 

 

Ideálna päťka kola 

Do ideálnej zostavy 9. kola sa opäť dostal Miha Vašl z Prievidze. Zostávajúce miesta obsadili hráči z troch klubov, konkrétne Šimon Krajčovič z Levíc a Delano Spencer zo Spišských Rytierov. Priestor pod košom si rezervovali hráči Interu Bratislava - Richard Körner a Michael Fusek.

Foto: Lukáš Droppan