• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dlhšom čase sa odohralo v SBL-ke kompletné, preto sa vracia aj tradičná rubrika. Ktoré výkony v závere roka 2020 zaujali najviac?

Najlepší zahraničný hráč kola 

Inter Bratislava neprestáva v pozitívnom duchu udivovať. "Žlto-čierni" už totiž dokážu nielen každému konkurovať, ale dokonca nad ním aj zvíťaziť. Presvedčiť sa mohol v 24. kole o tom Lučenec v zápase, v ktorom síce nepadlo mnoho bodov, ale výrazne v ňom vyčnievala jedna individualita. Argentínsky playmaker Lautaro Lopez bol hnacím motorom bratislavského celku, celkovo mal prsty vo viac ako polovici bodov svojho tímu. V štatistikách mu napokon svietilo 27 bodov (najlepší strelecký výkon kola), 8 doskokov, 6 asistencií a 7 plusových faulov. Už celkom pravidelne si v tejto kategórii rezervuje svoje miesto hráč Svitu De'Sean Parsons. Američan opäť raz potvrdil, prečo patrí v mnohých štatistikách k lídrom ligy. Iskru potiahol tentoraz k výhre nad Handlovou 23 bodmi, 14 doskokmi, 4 asistenciami a 3 ziskmi. 

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Až v 24. kole prišlo na rad prvé triple-double sezóny a na radosť mnohých sa postaral o tento počin slovenský basketbalista. Rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič patrí v tomto ročníku k najväčším hviezdam SBL, čo si všímajú aj fanúšikovia konkurenčných klubov. Odchovanec basketbalu v Považskej Bystrici si tento výnimočný počin nechal na súboj o prvé miesto, ktorý sa opäť raz zmenil na jeho šou. V Spišskej Novej Vsi z toho bolo 15 bodov, 14 doskokov, 13 asistencií, 2 zisky a najvyššia užitočnosť v rámci celého kola - 32. Ideálne mu pri tom vychádza spolupráca s tímovým kolegom - Borisom Bojanovským. Reprezentačný center sa vrátil do zostavy Patriotov a okamžite to bolo cítiť. Len tesne mu uniklo double-double, no aj 20 bodov, 9 doskokov a 2 bloky sú skvelou vizitkou pri návrate zo zranenia. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

Hráčovi Svitu Sašovi Avramovičovi evidentne vyhovuje hra Handlovej. Na tohto súpera sa totiž vždy dokáže vytiahnuť, čo sa potvrdilo aj v záverečnom stretnutí Iskry v roku 2020. Naskakoval síce z lavičky, ale ani to nezabránilo tomu, aby mal najvyššie plus/mínus body v rámci celého kola - +23. Srbský rozohrávač/krídelník dokončil duel s 18 bodmi, 5 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskmi na svojom konte. Ani solídny výkon Milana Nikoliča nepomohol k tomu, aby sa Spišskí Rytieri dostali na prvé miesto v tabuľke. V zápase s Levicami sa Srb prezentoval 13 bodmi, 4 doskokmi, 5 asistenciami a 3 ziskmi. 

 

Ideálna päťka kola 

Záverečná ideálna päťka v roku 2020 je mimoriadne pestrá. Dostali sa do nej Marko Stevanovič zo Spišskej Novej Vsi, De'Sean Parsons zo Svitu a Lautaro Lopez z Interu Bratislava. Zostávajúce dve miesta obsadili Boris Bojanovský a Šimon Krajčovič z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan