• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Oceňovanie najlepších hráčov vstupuje tiež do svojej play off fázy, z každého zápasu budeme vyberať "muža zápasu". Komu patrili úvodné stretnutia prvého kola play off?

Muž zápasu BC Komárno - MBK Baník Handlová: Tyrell Johnson

U nováčika to bol najmä fyzický, ale aj takticky prešpikovaný zápas. S tvrdou obranou súpera sa najlepšie vysporiadal Američan v službách Komárna, Tyrell Johnson. Celkovo sa opieral o solídnu úspešnosť streľby a v dôležitých okamihoch sa nebál na seba zobrať zodpovednosť. Pivot "diablov" pomohol k víťazstvu nad Handlovou 21 bodmi, 5 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskmi. Ako bonus na seba naviazal takmer tretinu faulov, v kolónke získaných faulov mu svietila hodnota 6. 

 

Muž zápasu BKM Lučenec - Iskra Svit: Kyle Castlin

Lučenec sa evidentne poučil z víkendu, proti Svitu nedopustil dvakrát za sebou na svoj úkor prekvapenie. Legionári v službách BKM opäť zabrali, najviac z nich vynikal Kyle Castlin. Po možno trochu slabšom závere základnej časti, v play off ukázal, prečo je tak dôležitý pre trénera Daniela Sokolovskeho. Svojmu súperovi nadelil 25 bodov, ku ktorým pridal 3 doskoky a 4 asistencie. O jeho prínose svedčí aj jeho hodnota plus/mínus bodov, ktorá bola jednoznačne kladná - 22. 

 

Muž zápasu Inter Bratislava - Spišskí Rytieri: Michal Baťka 

Skúsený pivot Spišských Rytierov evidentne zapol do play of módu, v pezinskej športovej hale bol jednoznačným lídrom svojho tímu na ceste za prvým bodom v sérii. Michal Baťka bol s 33 bodmi najlepším strelcom zápasu, mimoriadne pôsobivá je najmä bilancia streľby za tri body, keď premenil 7 z 9 pokusov. K tomu všetkému pridal aj 8 doskokov a hlavne, jeho výkon pomohol "Novovešťanom" k úspešnému vstupu do play off. Po vynútenej absencii, to bol tak ideálny návrat na palubovky. Baťka zaznamenal 6. najvyšší bodový prídel sezóny 2021/2022. 

 

Ideálna päťka

Z prvých zápasov úvodného kola play off sme vybrali aj ideálnu päťku. Patrí do nej Jordon Talley z Handlovej, Kyle Castlin z Lučenca, Džiugas Slavinskas z Interu, Tyrell Johnson z Komárna a Michal Baťka zo Spišských Rytierov. 

Foto: Lukáš Droppan