• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Formát hodnotenia výkonov po každom kole prechádza od decembra výraznejšími zmenami. Po novom vyhlásime najlepšieho hráča každého zápasu a k tomu pridáme ideálnu zostavu vyhodnotenú primárne na základe štatistických ukazovateľov. Komu teda patrilo 11. kolo?

BC Komárno - BC Prievidza: Miljan Markovič (BC Komárno)

Približne 6 minút pred koncom sa po momente, keď museli ísť predčasne pod sprchy Luka Gašič a tréner Zlatko Jovanovič, domáci fanúšikovia oprávnene obávali, či sa dobre rozbehnutý zápas podarí doviesť do úspešného konca. Vtedy to ale zobral do svojich rúk skúsený bosniacky pivot Miljan Markovič a takýto scenár nedopustil. 9 zo svojich 13 bodov zaznamenal v záverečných 4 minútach, vrátane jedinej úspešnej trojky. Na svojom konte mal okrem toho celkovo 5 doskokov a 2 asistencie. Podstatné je, že "diabli" aj s jeho prispením napokon stretnutie vyhrali.

 

Inter Bratislava - BKM Lučenec: Vasilije Kneževič (BKM Lučenec)

Podkošová opora Vasilije Kneževič má za sebou jeden z najlepších zápasov v drese Lučenca. 22 bodmi v hlavnom meste si stanovil svoje nové maximum v našej najvyššej súťaži a k tomu všetkému sa mu podarilo doskočiť 6 lôpt a mať najvyšší index užitočnosti spomedzi celého tímu - 21. Čo je dôležitejšie, tak Čiernohorec pomohol na konci prvého polčasu družstvu k zisku dôležitého vedenia, ktoré sa ukázalo napokon ako rozhodujúce. "Pelikáni" dokázali ako prvý tím uspieť na Vietnamskej a zároveň ukončiť víťaznú sériu Interu Bratislava. 

 

Spišskí Rytieri - MBK Baník Handlová: Michael Fusek (Spišskí Rytieri)

Dalo sa vôbec čakať iné meno? Rozhodne nie. Michael Fusek prežil životný večer, veď stanovil nový rekord Niké SBL v počte doskokov. Za necelých 28 minút mu ich stihli štatistéri napočítať neuveriteľných 26. Mimo nich rozdal ešte 4 bloky a súperovi z Handlovej nadelil 20 bodov. Nebyť záverečnej minúty, mohla byť úspešnosť streľby pivota Spišiakov 100-percentná. Aj tak ide samozrejme o obdivuhodný výkon, ktorý mal víťaznú pečať a priniesol jednu z najvyšších hodnôt užitočnosti nedávneho obdobia súťaže - 49. 

 

Iskra Svit - Patrioti Levice: Tavon King (Iskra Svit)

Tavon King sa veľmi rýchlo etabloval nielen medzi najlepších rozohrávačov súťaže, ale celkovo aj medzi hráčsku elitu Niké SBL. Vedenie Iskry Svit malo povestnú šťastnú ruku pri výbere amerického playmakera, čo v tomto prípade ukázal v sledovanom stretnutí s majstrovskými Levicami. Patriotom sa totiž viackrát podarilo zmazať manko a pomýšľať na obrat, ale v podstate vždy to zobral do svojich rúk King a "medveďom" vybojoval dôležitý úspech. Na víťazstve sa podieľal 27 bodmi, 3 doskokmi, 3 asistenciami a 8 plusovými faulami. 

 

Ideálna zostava 11. kola

Do ideálnej päťky 11. kola sme namiešali pivota Spišiakov Michaela Fuseka s jeho famóznymi číslami, za hostí padla z rovnakého zápasu voľba na krídelníka Handlovej Tomasa Cavallera, ktorý koketoval s triple double (13 bodov, 8 doskokov, 8 asistencií a 5 ziskov). Pod Tatrami to bolo najmä o Tavonovi Kingovi zo Svitu, v levickom drese odohral kvalitný duel Tre'Darius McCallum (29 bodov, 4 doskoky a 2 asistencie). A v hlavnom meste mal svoj vydarený večer lučenecký Vasilije Kneževič. 

Foto: Lukáš Droppan