• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po prestávke je späť aj tradičná rubrika, v ktorej hodnotíme výkony a dopad hráčov v jednotlivých zápasoch. Komu to najlepšie išlo v 24. kole Niké SBL?

Patrioti Levice - BC Komárno: James Padgett

Pri absencii Borisa Bojanovského v levickej zostave, nebolo jasné, ako sa Patrioti vysporiadajú s hráčmi Komárna pod košom. Ideálne sa tejto úlohy zhostil skúsený James Padgett, ktorý odohral v žlto-zelenom drese jeden zo svojich najlepších zápasov. Z poľa bol takmer bezchybný, keď nepremenil iba jeden pokus. K celkom jasnej výhre prispel 24 bodmi, 9 doskokmi, 7 plusovými faulami a najvyšším indexom v plus/mínus bodoch - 27. 

 

Spišskí Rytieri - Iskra Svit: Hayden Koval

"Peak hráč mesiaca február" úradoval vo východniarskom derby a len potvrdil správnosť našej voľby. Hayden Koval ukázal, ako dôležitým prvkom je pre zostavu a hru Svitu. V prestížnom podkošovom súboji pretlačil Spišských Rytierov a výrazným spôsobom nasmeroval svoj tím k úspechu. Rečou štatistík, Koval sa prezentoval 17 bodmi, 14 doskokmi, 2 asistenciami, 2 ziskmi a 5 blokmi.

 

MBK Baník Handlová - BKM Lučenec: Tyrik Armstrong

Lučenec nemal s Handlovou výraznejšie problémy, s veľkou chuťou predviedol ofenzívny výkon a viaceré individuality si výrazne štatisticky polepšili. Tyrik Armstrong bol podobným prípadom ako Padgett, aj on mal skvelú streleckú mušku. S 30 bodmi bol dokonca najlepším strelcom celého 24. kola Niké SBL, k tomu pridal ešte 2 doskoky, 4 asistencie a 4 zisky. 

 

BC Prievidza - Inter Bratislava: Tomas Zdanavičius 

Inter predviedol v Prievidzi dokonalý a najmä víťazný obrat. V bodovo menej príťažlivom zápase rozhodovali detaily, my sme si z víťazného tímu vybrali Tomasa Zdanavičiusa. Už celkom tradičný líder "žlto-čiernych" pomohol 16 bodmi, 6 doskokmi a jasne najvyšším plus/mínus indexom - 17. 

 

Ideálna päťka 24. kola:

Na rozohrávku by sme v ideálnej päťke 24. kola dali lučeneckú dvojicu Tyrik Armstrong a Taren Sullivan. Ďalšie miesta by obsadil J.P. Moorman z Interu Bratislava, James Padgett z Levíc a Hayden Koval zo Svitu. 

Foto: Lukáš Droppan