• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nespočetné množstvo kvalitných výkonov predviedli hráči v 35. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Výber bol náročný, ale nakoniec sme našli správnych kandidátov do výberu toho najlepšieho z kola.

Osobnosť kola

Prievidza sa dočkala po piatich prehrách za sebou víťazstva, proti Svitu úradoval vo veľkom štýle Igor Marič. Chorvátsky krídelník bol hlavne v tretej štvrtine nezastaviteľný, takmer všetko na čo siahol, si našlo cestu do koša. Marič napokon zakončil duel s 22 bodmi, 11 doskokmi, 2 asistenciami, rovnakým počtom ziskov a blokov. Spomedzi všetkých hráčov 35. kola mal najvyššiu užitočnosť - 36. V Leviciach potešila okrem hladkého víťazstva nad Spišskou Novou Vsou aj hra Jarvisa Summersa. Americký rozohrávač mal 100% úspešnosť streľby, do štatistík si zapísal 12 bodov, 4 doskoky, 6 asistencií, 4 zisky a 3 bloky. "Obuvníci" získali dôležité víťazstvo z lučeneckej palubovky a veľkou mierou im k tomu dopomohol slovinský basketbalista Boban Tomič. Rozohrávač Komárna zaznamenal 20 bodov, 7 doskokov a 3 asistencie. 

 

Slovenský hráč kola

Košická séria víťazstiev pod vedením trénera Leška sa natiahla o triumf nad Karlovkou. Výraznou mierou k nej dopomohol slovenský reprezentant Milan Žiak, ktorý predviedol komplexný výkon - 21 bodov, 3 doskoky, 2 asistencie a 3 zisky. Na levickej palubovke sa po dlhšej odmlke predviedol Jaroslav Musil, Spišiakom dal 20 bodov (vrátane 100% streľby za tri body - 6/6) a pripísal si po jednom doskoku, asistencii a zisku. Svoj štandard odviedol v "žlto-čiernom" drese Radoslav Rančík, na výhre proti Handlovej sa podieľal 13 bodmi a 10 doskokmi. 

 

Šiesty hráč kola

Len niečo osemnásť minút stačilo Šimonovi Krajčovičovi z Levíc na to, aby sa stal najlepším šiestym hráčom kola. Rozohrávač Patriotov stihol za tento čas dať síce len tri body, ale aj päť doskokov, až 12 asistencií a dvakrát získať loptu. V košickom drese sa po zranení dostáva do formy Vladimir Ivelja, proti Karlovke bol autorom 17 bodov a 5 doskokov. Stretnutie vyšlo aj ďalšiemu podkošovému hráčovi, prievidzský Rastko Dramičanin dal 10 bodov, získal osem doskokov a pridal štyri asistencie. 

 

Strelec kola

Najlepšiu ruku mal v 35. kole rozohrávač Svitu Evan Singletary, ale ani jeho 24 bodov nestačilo v konečnom meraní na víťazstvo v Prievidzi.

 

Najlepšia zostava

Do našej ideálnej päťky 35. kola Eurovia SBL sa tentoraz dostali zástupcovia z piatich klubov. Rozohrávačské posty si svojimi výkonmi rezervoval Milan Žiak z Košíc a Jarvis Summers z Levíc, na krídle by operoval Igor Marič z Prievidze a pod košom dôveru dostal komárňanský pivot Wayne Langston a Radoslav Rančík z Interu. 

Foto: Lukáš Droppan