• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Siedme kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy bolo posledným, v ktorom mohli ešte hráči prehovoriť do boja o premiérového "Peak hráča mesiaca". Kto sa teda prezentoval v najlepšom svetle?

 

Osobnosť kola

V doterajšom priebehu sezóny platí, že ak vyhrá Svit, tak väčšinou je ústrednou postavou duelu Saša Avramovič. Srbský rozohrávač potvrdil tento fakt aj v stretnutí proti Žiline. Najlepší strelec aktuálneho ročníka Eurovia SBL prekonal sám seba, keď zaznamenal 39 bodov, čím stanovil nové strelecké maximum v tejto sezóne. Okrem toho doskočil sedem lôpt, rozdal tri asistencie, získal tri lopty a pre tím vybojoval až dvanásť faulov. Jeho index užitočnosti ukázal v štatistikách hodnotu 39, čo je tiež nové maximum v sezóne 2017/2018. Handlová preťala sériu prehier, víťazstvo nad Komárnom režíroval vo veľkej miere rozohrávač Jeremy Landenbergue, autor 19 bodov, 10 asistencií, troch ziskov a dvanástich získaných faulov. Individuálne sa vydaril duel proti Spišskej Novej Vsi aj prievidzskému rozohrávačovi Jaytornahovi Wissehovi. "Jay" zaznamenal 21 bodov, tri doskoky a osem asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

Premiérový triumf zaznamenal člen žilinského tímu Roman Skvašik. Dvadsaťročný krídelník dal na palubovke Svitu 24 bodov, pri čom neminul ani jeden zo svojich deviatich streleckých pokusov a dvoch trestných hodov. Okrem toho pridal aj tri doskoky a jednu asistenciu. Vydarený zápas mal z individuálneho hľadiska Adam Antoni zo Spišskej Novej Vsi, v Prievidzi sa postaral o 24 bodov, šesť doskokov a tri asistencie, ku ktorým pridal aj šesť získaných faulov. Svoj tradične vysoký štandard odviedol aj pivot Interu Michal Baťka, v šlágri siedmeho kola proti svojmu bývalému klubu Košiciam zaznamenal 19 bodov a šesť doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Do formy z Lučenca sa pomaly, ale isto dostáva pivot Levíc Garrick Sims. V zápase s Karlovkou odohral niečo vyše 21 minút, počas ktorých stihol zaznamenať osem bodov, rovnaký počet doskokov a šesť asistencií. Jeho herná užitočnosť sa vyšplhala na hodnotu 18. Rozohrávačovi Interu Bratislava Goranovi Bulatovičovi stačilo len niečo vyše 14 minút na to, aby pridal do štatistík sedem bodov, päť doskokov, päť asistencií a dva zisky. Dobré čísla zaznamenal aj hráč Prievidze Colin Voss, proti Spišskej Novej Vsi autor 13 bodov, 6 doskokov a 3 asistencií. 

 

Strelec kola

Saša Avramovič dokázal o bod prekonať svoj vlastný strelecký rekord v tejto sezóne. Proti Žiline zaznamenal 39 bodov, čím stanovil nové bodové maximum sezóny 2017/2018. 

 

Najlepšia zostava kola

V našej ideálne päťke nemôže samozrejme chýbať rozohrávač Svitu Saša Avramovič, ktorého dopĺňa jeho tímový kolega Vladimir Ivelja. Z rovnakého zápasu by sme si tiež vybrali hráča Žiliny Romana Skvašika. Zostávajúce miesta by sme vyplnili rozohrávačom Prievidze Jaytornahom Wissehom a Adamom Antonim zo Spišskej Novej Vsi. 

Foto: Lukáš Droppan