• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Piate kolo Slovenskej basketbalovej ligy priniesol koniec mnohých sérií, ale aj zaujímavé individuálne výkony. Kto sa predral do nášho tradičného výberu?

 

Zahraničný hráč kola

V príprave sa len zahrieval, ale v súťažných zápasoch už ide naplno. Už takmer automaticky sa do tejto kategórie dostáva hráč Levíc Steven Davis. Tentoraz sa Američanovi podarilo vystúpiť na najvyšší stupienok, pričinil sa o to svojim výkonom proti Interu Bratislava. V štatistikách mu napokon svietilo 26 bodov (najviac v rámci 5. kola), sedem doskokov, tri asistencie, dva zisky a herná užitočnosť 30 (najvyššia v 5. kole). Vynikajúcim spôsobom vstúpil do svojho angažmánu v Spišskej Novej Vsi Eric Nottage. Americký rozohrávač sa podieľal na prvej výhre svojho tímu 22 bodmi, 12 doskokmi a 4 asistenciami. Komárňanská séria prehier sa skončila, v zápase s Prievidzou úradoval Dayon Goodman, autor 21 bodov, 7 doskokov a 3 asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

Double pre Levických Patriotov, druhá kategória patrí totiž Borisovi Bojanovskému. Krátka absencia sa na slovenskom reprezentantovi našťastie nepodpísala, proti Interu úradoval pod košom. Dôkazom toho je 14 bodov, 10 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. Do formy sa dostáva už aj Pavol Lošonský, krídelník Spišskej Novej Vsi sa prezentoval v stretnutí s Lučencom 17 bodmi, 7 doskokmi a 6 plusovými faulami. Handlová získala druhú výhru za sebou, vďačiť za to môže aj Lukášovi Hofericovi. Pivot "Baníkov" mal v štatistikách 15 bodov, štyri doskočené lopty a dve asistencie. 

 

Šiesty hráč kola 

O veľmi dobrý impulz sa z lavičky žilinského tímu stará Jakub Merešš. Tentoraz výkon  odchovanca nestačil na triumf, ale 16 bodov a 5 doskokov za necelých 20 minút je peknou vizitkou. V prievidzskom drese zaujal Rodney Glasgow, americkému rozohrávačovi zaznamenali štatistéri 13 bodov, dva doskoky a rovnaký počet asistencií. Opäť raz hral s veľkým prehľadom Šimon Krajčovič, levický rozohrávač zaknihoval 13 bodov, 2 doskoky a 5 asistencií. 

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku mal zahraničný hráč kola piateho kola Steven Davis. Levický pivot zaznamenal proti Interu 26 bodov. 

 

Ideálna päťka kola

Meno Stevena Davisa tak prirodzene nechýba v ideálnej päťke kola, spolu s ním by pod košom fungoval Dayon Goodman z Komárna. Ďalšie pozície by obsadil Eric Nottage zo Spišskej Novej Vsi, Tim Derksen z Prievidze a Djordje Tresač z Handlovej. 

Foto: Lukáš Droppan