• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

"Vzbura" nižšie postavených tímov v druhých zápasoch štvrťfinále play off Slovenskej basketbalovej ligy sa preniesla aj do nášho výberu najlepších výkonov. Kto nasmeroval svoj tím k vyrovnaniu stavu v sérii?

 

Zahraničný hráč kola

Na úvod však začneme tímom, ktorý si ako jediný v stredu večer zabezpečil štvrťfinálový mečbal. Reč je samozrejme o Interi Bratislava, bez väčších problémov zvládol aj druhý zápas v sérii so Spišskou Novou Vsou. Herne v ňom exceloval "Peak hráč mesiaca marec" Lee Skinner. Člen "žlto-čiernych" sa prezentoval 31 bodmi, 15 doskokmi a 2 ziskmi, čo znamenalo v indexe užitočnosti hodnotu 42. Do play off módu konečne prepol rozohrávač Komárna Devin Brooks, doma proti Prievidzi sa venoval basketbalu, čo sa odzrkadlilo aj na jeho číslach - 23 bodov, 15 doskokov, 5 asistencií, 3 zisky a 9 plusových faulov. Žiline sa podarilo získať cenné víťazstvo nad Svitom, výrazným spôsobom ho k nemu nasmeroval Traevon Jackson, autor 19 bodov, 5 doskokov a 7 asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

Ešte viac však v bielo-červenom drese exceloval Jakub Merešš. Hráč Žiliny si pripísal svoj najlepší individuálny výkon v sezóne, proti Iskre z toho bolo 25 bodov, 14 doskokov, 2 asistencie a 2 bloky. To všetko pri tom stihol za necelých 25 minút. Pod košom dokonale zastúpil svojho kolegu pivot Handlovej Lukáš Hoferica, v stretnutí s Levicami mu štatistéri zapísali 14 bodov, 11 doskokov, 5 asistencií a 2 zisky. Strelecky potiahol "obuvníkov" Nenad Miloševič, na víťazstve nad Prievidzou mal podiel v podobe 24 bodov, 3 doskokov, 6 asistencií a 7 plusových faulov. 

 

Šiesty hráč kola 

Handlovská rozohrávka bola pod vplyvom vyfaulovania K.C. Ross-Millera výraznejšie oslabená, to však nik netušil, že Vuk Malidžan napokon nasmeruje svoj tím k víťazstvu. Skúsený playmaker sa prezentoval 11 bodmi, 5 doskokmi a 8 asistenciami. V interistickom drese potvrdil svoje skúsenosti Jasmin Perkovič, na Spiši dal 11 bodov, doskočil 3 lopty a rovnaké číslo mu svietilo aj v asistenciách a v ziskoch. Prievidza síce nezvíťazila na juhu Slovenska, ale dobré čísla si zaknihoval jej pivot Miloš Pajovič - 13 bodov, 6 doskokov a 2 asistencie. 

 

Strelec kola

Ako jediný prekonal 30-bodovú hranicu a široko-ďaleko bol najlepším strelcom. V druhých zápasoch štvrťfinále bodovo exceloval hráč Interu Lee Skinner, autor 31 bodov. 

 

Ideálna päťka kola 

V ideálnej zostave by rozohrávku tvorili hráči Komárna - Nenad Miloševič a Devin Brooks. Zo Žiliny by sme k ním pridali Jakuba Merešša, z Handlovej Lukáša Hofericu a z Interu Lee Skinnera

Foto: Lukáš Droppan