• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 12. kole Niké SBL sa to hemžilo zaujímavými individuálnymi výkonmi. Kto a prečo bol povestným mužom zápasu v jednotlivých dueloch a kto sa dostal do ideálnej zostavy? To sa dočítate v nasledujúcich riadkoch. 

BC Prievidza - Iskra Svit: Kevin Anderson

Fanúšikovia Prievidze dostali svoj ideálny mikulášsky darček v podobe domáceho víťazstva nad Svitom. Cestu k úspechu režírovali hlavne obaja Američania v drese BC, o čosi viac bolo vidieť Kevina Andersona. 24-ročný combo hráč sa dostáva do formy a rýchlo sa radí k lídrom v družstve trénera Krunoslava Krajnoviča. V tomto prípade pomohol 27 bodmi, 5 doskokmi, 2 asistenciami, 2 ziskmi, 7 plusovými faulami a najvyšším indexom užitočnosti v tomto stretnutí - 30.

 

BKM Lučenec - BC Komárno: Tyrik Armstrong

Lučenec pokračuje vo víťaznom ťažení a zlepšovaní svojho tabuľkového postavenia, aj keď proti Komárnu na to potreboval extra 5 minút navyše. Nielen v nich, ale počas celého stretnutia umne dirigoval rozohrávku Tyrik Armstrong. Zaujímavosťou je, že z 23 bodov zaznamenal až 17 z trestných hodov, čím vyrovnal rekord Niké SBL v počte úspešných trestných hodov. Zároveň stanovil nové maximum v počte trestných hodov v jednom zápase - 20. K tomuto všetkému pridal 6 doskokov, 8 asistencií a mal 12 plusových faulov. 

 

MBK Baník Handlová - Inter Bratislava: Eli Scott

Handlovej sa podarilo skoliť lídra z hlavného mesta. Vďačiť môže za to aj Elimu Scottovi, americký pivot potvrdzuje v drese "baníkov" stabilitu a svoju hernú kvalitu. Pred domácim publikom zaznamenal 24 bodov, 14 doskokov, 5 asistencií a 2 zisky. K tomu všetkému mal jeho výkon víťaznú bodku, podarilo sa ním odlepiť tímu z dna tabuľky. 

 

Patrioti Levice - Spišskí Rytieri: Miha Lapornik

Slovinský snajper úraduje aj na domácej scéne. Miha Lapornik prežíva asi najúspešnejšie a najlepšie obdobie svojej profesionálnej kariéry, v stredu večer pocítila jeho silu obrana Spišských Rytierov. Krídelník Patriotov vystrieľal svojmu družstvo tak potrebné víťazstvo, ktorým zároveň ukončil trojzápasovú sériu prehier. A čo čísla Lapornika? Tie boli opäť vynikajúce - 27 bodov, 4 doskoky, 6 asistencií a 2 zisky. 

 

Ideálna zostava 12. kola:

Ideálna zostava 12. kola je vo veľkej miere zložená z mužov zápasu, t. j. Tyrika Armstronga z Lučenca, Mihu Lapornika z Levíc, Kevina Andersona z Prievidze a Eliho Scotta z Handlovej. Do tej pätice sa dostal ešte Demarkus Stuckey z Komárna, pri prehre v Lučenci mal na svojom konte 27 bodov, 8 doskokov a 6 asistencií. 

Foto: Lukáš Droppan