Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Sobotňajšie 41. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy rozlúštilo viaceré hádanky, čo sa odzrkadlilo aj na najlepších výkonoch jednotlivcov. Kto potiahol svoj tím za dôležitými dvoma bodmi?

Osobnosť kola

Prievidžania zvíťazili v boji o tretie miesto nad Levicami, súboj priniesol viacero kvalitných individuálnych výkonov. My sme sa rozhodli vybrať krídelníka na domácej strane Igora Mariča. Jeho ťažké strely si našli cestu do koša a výraznou mierou ovplyvnili zisk dvoch bodov pre zverencov trénera Miljana Čuroviča. Chorvátsky basketbalista zaznamenal 12 bodov (pri 100% streľbe), ktoré doplnil o osem doskokov a dva zisky. V tíme Interu sa rozohráva do dobrej formy Američan James Kinney, na hladkom triumfe proti Lučencu sa podieľal 20 bodmi, 3 doskokmi a 5 asistenciami. Dráma v Iskra aréne dopadla lepšie pre hosťujúce Komárno, Svitu nepomohlo ani 24 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie Sašu Avramoviča. 

 

Slovenský hráč kola

Už pravidelným ťahúňom Handlovej je reprezentačný pivot Peter Sedmák, čo sa naplno potvrdilo aj pri víťaznom stretnutí proti Nitre. Jeden z najlepších Slovákov v súťaži sa prezentoval 17 bodmi, 11 doskokmi a dvoma asistenciami. Vo Svite sa mohli spoľahnúť na príspevok Pavla Lošonského, proti vicemajstrovi dal 14 bodov, 12 doskokov a tri asistencie. Pretrhnutia série prehier sa dočkali basketbalisti Karlovky, veľký podiel na ich triumf na Spiši mal Michal Kožár, autor 20 bodov a 7 asistencií. 

 

Šiesty hráč kola

Komárno zvíťazilo pod Tatrami po predĺžení a s veľkou pravdepodobnosťou si tým pádom zaistilo piatu pozíciu po základnej časti. Tréner Richard Ďuriš sa v tomto stretnutí mohol spoľahnúť hlavne na prínos lavičkových hráčov, najvýraznejšie vyčnieval z nich Vuk Djorjdevič. V zápase si do štatistík pripísal na svoje konto 18 bodov, 5 doskokov a 4 asistencie. Prievidzi zatiaľ vychádza ťah so staronovou tvárou v tíme Mikeom Rostampourom, v zápase s Levicami zaznamenal 17 bodov a 6 doskokov. "Baníkom" z Handlovej pomohol k dvom bodom domáci Ondrej Haviar, autor 11 bodov, 4 doskokov a 6 asistencií. 

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku v 41. kole Eurovia SBL mal rozohrávač Svitu Saša Avramovič, ale ani jeho 24 bodov nestačilo v konečnom meraní na basketbalistov Komárna. 

 

Najlepšia zostava

Zo sobotňajšieho kola sme si vybrali päticu hráčov z piatich klubov. Za Slovákov sa prebojoval do výberu handlovský Peter Sedmák a Pavol Lošonský zo Svitu. Legionárov zastupuje Igor Marič z Prievidze, Vuk Djordjevič z Komárna a James Kinney z Interu. 

Foto: Lukáš Droppan