• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Boj o premiérového "Peak hráč mesiac október" sa dostáva do svojej záverečnej fázy. Kto sa najvýraznejším spôsobom prihlásil o slovo v šiestom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy?

 

Osobnosť kola 

Z pohľadu užitočnosti prinieslo šieste kolo tohtosezónne nové maximum. Postaral sa oň pivot Komárna Miles Bowman jr. Američan si ukradol duel proti Karlovke pre seba, okrem prvého víťazstva vonku so svojim tímom, sa prezentoval aj vynikajúcim výkonom. Do štatistík mu pribudlo 23 bodov, famóznych 21 doskokov a deväť získaných faulov pre svoj tím. Celkovo sa jeho index užitočnosť vyšplhal až na hodnotu 38. Po krátkej odmlke sa opäť prihlásil o slovo aj rozohrávač Žiliny Walter Wright, v súboji s Interom Bratislava zaznamenal 23 bodov, päť doskočených lôpt, rovnaký počet ziskov a až jedenásť asistencií. V rovnakom zápase, avšak na víťaznej strane zaujal Nemanja Barač. Krídelník "žlto-čiernych" sa prezentoval opäť raz komplexným výkonom - 13 bodov, deväť doskokov, päť asistencií a tri zisky. 

 

Slovenský hráč kola

O čosi lepšie sa vyznamenal jeho spoluhráč Michal Baťka. Reprezentačný pivot sa predviedol pred domácim publikom 26 bodmi a desiatimi doskokmi. Aj v druhom bratislavskom celku - Karlovke, sa našiel jeden veľmi dobrý výkon. Andrej Kuffa zaznamenal proti svojmu bývalému tímu 18 bodov a desať doskokov. Darilo sa aj Petrovi Sedmákovi, košickému pivotovi pribudlo do štatistík v zápase s Prievidzou 20 bodov, štyri doskoky a tri asistencie. 

 

Šiesty hráč kola

Späť v hre je aj jeden z najlepších legionárov predchádzajúceho ročníka Radenko Pilčevič. Rozohrávač "býkov" dal v šlágri kola proti Prievidzi za niečo vyše 27 minút na palubovke 23 bodov, doskočil desať lôpt a rozdal päť asistencií. Premiérovo sa do tejto kategórie dostal talentovaný rozohrávač Svitu Marek Ivan, autor 15 bodov a siedmich doskokov proti Handlovej. V dobrom svetle sa prezentoval aj pivot Levíc Kentwan Smith, Spišiakom nadelil 16 bodov, dva zisky a dva bloky. 

 

Strelec kola

V šiestom kole sa najlepším streleckým výkonom prezentoval pivot Interu Michal Baťka, autor 26 bodov v zápase so Žilinou. O bod menej zaznamenal najlepší ligový strelec Saša Avramovič zo Svitu.

 

Najlepšia zostava kola

S dvoma zástupcami sa prihlásil Inter Bratislava - Nemanja Barač a Michal Baťka, po jednom kandidátovi by pridala do našej ideálnej päťky Žilina - Walter Wright, Košice - Radenko Pilčevič a Komárno - Miles Bowman jr.

Foto: Lukáš Droppan