• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Záverečné kolo tretej štvrtiny základnej časti prinieslo vysoké víťazstvá domácich tímov a tiež aj hodnotné výkony viacerých hráčov. Kto zaujal v 27. kole?

Zahraničný hráč kola 

Druhý najlepší výkon sezóny z pohľadu užitočnosti a potvrdenie, že cena pre "Peak hráč mesiaca január" je v správnych rukách. Rozohrávač Komárna Devin Brooks neustále udivuje svojimi výkonmi, ktorými si upevňuje miesto lídra vo väčšine štatistík. Tentoraz prišla Američanovi do rany Handlová, proti ktorej ho delila jediná asistencia od triple-double. Napokon sa však musel uspokojiť "len" s 20 bodmi, 16 doskokmi, 9 asistenciami, 3 ziskmi a užitočnosťou 41. Svitu sa konečne podarilo prelomiť čakanie na víťazstvo, v zápase s Lučencom úradovalo podkošové duo DeAndre Davis a Chris Washburn. Prvý menovaný stihol za niečo 28 minút zaznamenať 21 bodov, 14 doskokov, 2 asistencie, 2 bloky, čo znamenalo užitočnosť 34. Druhému Američanovi svietilo v štatistikách 23 bodov, 9 doskokov, 2 asistencie, 3 zisky, 10 plusových faulov a najvyššia hodnota plus/mínus bodov spomedzi tímu - +29. 

 

Slovenský hráč kola

Po dlhšej absencii dal o sebe vedieť krídelník Prievidze Richard Körner. Slovenský reprezentant zaujal výkonom proti Spišskej Novej Vsi, pred domácimi divákmi dal 21 bodov, doskočil štyri lopty, rozdal rovnaký počet asistencií a rovnako štyri lopty získal. V zápase Komárna s Handlovou to boli viaceré mikrosúboje Slovákov. Na domácej strane sa darilo Nenadovi Miloševičovi, autorovi 23 bodov a 4 doskokov. U hostí dal o sebe vedieť Michal Čekovský s 18 bodmi a 8 doskokmi. 

 

Šiesty hráč kola 

Pomaly sa už stáva tradíciou, že táto kategória je rezervovaná pre pivota Interu Michaela Fuseka. Hráč "žlto-čiernych" je podľa všetkého najčastejším víťazom, čo preukázal aj proti Žiline. Najvyšší basketbalista súťaže stihol dať za necelých 19 minút 6 bodov, doskočiť sedem lôpt a pridať štyri bloky. Úspešný debut zaznamenala nová posila Prievidze Miloš Pajovič. Čiernohorskému pivotovi svietilo v štatistikách 7 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie. Z handlovskej lavičky opäť priniesol dobrý impulz Nikolas Skouen, autor 9 bodov a 5 doskokov. 

 

Strelec kola 

Streleckú korunku 27. kola SBL si tentoraz rozdelila dvojica hráčov, zhodne po 23 bodov zaznamenal rozohrávač Komárna Nenad Miloševič a pivot Svitu Chris Washburn.

 

Ideálna päťka kola

V 27. kole by sme do ideálnej zostavy zaradili podkošové duo Svitu - DeAndre Davis a Chris Washburn. Na pozícii krídelníka by figuroval Richard Körner z Prievidze. Hru by rozohrávali Devin Brooks z Komárna a Arik Smith z Interu.

Foto: Lukáš Droppan