• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jedenáste kolo Slovenskej basketbalovej ligy je ďalšou uzatvorenou kapitolou tohto ročníka. Komu sa to v ňom po individuálnej stránke šlo najlepšie?

 

Najlepší zahraničný hráč kola

Hornonitrianske derby bolo plné prekvapení, napokon sa skončilo celkom hladkým triumfom Handlovej. V jej drese to celkom mimoriadne šlo pivotovi Aleksandarovi Zečevičovi, ktorý zastavil silných centrov na strane Prievidze. Srbský basketbalista sa prezentoval 15 bodmi, 14 doskokmi, 4 asistenciami a 4 ziskmi. Východniarske derby Svitu so Spišskou Novou Vsou bolo vo veľkej miere ovplyvnené hromadnou strkanicou, po ktorej to bolo viac o individuálnych výkonoch. Prirodzene najviac v tomto smere vyčnieval domáci De'Sean Parsons, no ani jeho 32 bodov, 17 doskokov, 4 asistencie a 5 ziskov nenahradilo jeho amerických kolegov a zároveň to ani nepomohlo k výhre nad rivalom. Malou útechou v tomto smere môže byť stanovenie tohtosezónneho ligového maxima v užitočnosti - 44. 

 

Najlepší slovenský hráč kola 

Do Lučenca pricestovali Levice a zápas sa zmenil na šou Šimona Krajčoviča. Rozohrávač Patriotov si podmanil dianie na palubovke, čo si všimli po stretnutí aktéri na oboch stranách. O slovách chvály na Krajčovičovu adresu sme písali ešte v novembri, takže tentoraz necháme prehohoviť už iba čísla - 25 bodov, 18 doskokov, 5 asistencií, 3 zisky, 10 plusových faulov a celkový index užitočnosti 42. Úlohu prvého rozohrávača "baníkov" dobre zvládol Dalibor Hlivák, ktorý vo veľkej miere zaskakoval za zraneného Gorana Bulatoviča. Proti Prievidzi z toho bolo 13 bodov, 4 doskoky, 9 asistencií a 9 plusových faulov. 

 

Najlepší striedajúci hráč kola 

V Iskra aréne boli dobré individuálne výkony aj na strane súpera, konkrétne sa bavíme o Tomášovi Mrvišovi. Krídelníkovi Rytierovi svietilo v štatistikách 19 bodov, 9 doskokov, 3 asistencie a 5 ziskov. Čoraz v lepšom svetle sa v handlovskom drese prezentuje Nikola Rakočeviča, na víťazstve svojho tímu nad Prievidzou mal podiel v podobe 21 bodov, 4 doskokov a 2 asistencií. 

 

Ideálna päťka kola

V ideálnej zostave 11. kola sa nachádzajú dvaja hráči MBK Baník Handlová - Aleksandar Zečevič a Nikola Rakočevič, po jednom má Svit - De'Sean Parsons, Spišskí Rytieri - Tomáš Mrviš a Patrioti Levice - Šimon Krajčovič.

Foto: Lukáš Droppan