• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 21. kole Niké SBL nebola núdza o zaujímavé výkony. Kto v tomto prípade dal o sebe najvýraznejšie vedieť?

Patrioti Levice - BC Prievidza: Miha Lapornik

V Amerike sa často hovorí o "clutch" hráčoch, ktorý sa v koncovke neboja zobrať zodpovednosť do svojich rúk a rozhodnúť zápasy. Levice majú v týchto prípadoch Mihu Lapornika. Reprezentant Slovinska zase raz ukázal, prečo patrí ku kandidátom na ocenenie pre najlepšieho hráča základnej časti. Aj pod vplyvom ťažkého stretnutia s Karhu, nebol tri štvrtiny na palubovke taký výrazný, ale keď to bolo najviac potrebné, tak ukázal svoju kvalitu. 15 zo svojich 25 bodov v zápase s Prievidzou nastrieľal v záverečnej 10-minútovke, k tomu pridal 3 doskoky a 5 asistencií. Nielen jeho zásluhou sa majstrovi podarilo vyhrať a postúpiť do semifinále Slovenského pohára. 

 

Spišskí Rytieri - BKM Lučenec: Dalibor Hlivák

Lautaro Lopez a Patrick McGlynn nemali na rozohrávke svoj najlepší deň, ale trénera Tea Hojča určite potešil ďalší v poradí, Dalibor Hlivák. Práve slovenský playmaker to zobral na seba a nemalým dielom prispel k triumfu nad Lučencom, ktorý znamenal udržanie víťaznej série. Len približne 18 minút stačilo Hlivákovi na to, aby zaznamenal 17 bodov, 3 asistencie a 2 zisky.

 

Iskra Svit - Inter Bratislava: Tavon King

To, čo je Lapornik pre Levice, tak je Tavon King pre Svit. Rozohrávač Iskry tiež dokonale zapadá do mozaiky dôležitosti pre svoje družstvo. "Medvede" zvládli náročný a dramatický duel o tretiu pozíciu s Interom Bratislava, vďačiť za to môžu v koncovke práve Kingovi. Američan dal 14 zo svojich celkových 22 bodov v štvrtej štvrtine, do toho pridal 4 asistencie a 2 zisky. Aj vďaka nemu môžu pomýšľať pod Tatrami na najvyššie méty. 

 

BC Komárno - MBK Baník Handlová: Vuk Djordjevič

Návrat Vuka Djordjeviča do Komárna sa ukazuje pre klub ako dokonalá investícia. S jeho príchodom sa skonsolidovali výkony "diablov" a prichádzajú aj výsledky. Srbský basketbalista výrazne prispel už k štvrtému víťazstvu za sebou, tentoraz k nemu prišlo doma proti Handlovej. Srbskému basketbalistovi svietilo v štatistikách 28 bodov a 8 doskokov. Nielen Djordjevič sa postaral o to, že Komárno je v tabuľke už na 4. mieste. 

 

Ideálna zostava 21. kola:

Najviac mien sa do ideálnej zostavy 21. kola dostalo zo stretnutia Svitu s Interom. Okrem Tavona Kinga je to za domácu stranu T.J. Atwood, autor 21 bodov, 10 doskokov, 4 asistencií a 3 ziskov. Za hostí to je Tomas Zdanavičus s 30 bodmi a 10 doskokmi. Spišských Rytierov reprezentuje Michael Fusek so 14 bodmi, 11 doskokmi a 4 blokmi, Levice dodali Mihu Lapornika. 

Foto: Lukáš Droppan