• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S blížiacim sa play off idú trochu do úzadia individuálne výkony, to však neznamená, že v 25. kole nebolo na čo pozerať. Už tradične vám prinášame prehľad týchto najlepších z kvarteta zápasov. 

BC Komárno - BC Prievidza: Shane Gatling

Komárno si uhájilo štvrtú priečku a tiež domácu palubovku. Proti Prievidzi muselo zabrať do poslednej sekundy, ale aj v týchto okamihoch sa mohlo spoľahnúť na svoje opory. Z tohto hľadiska sme vybrali Shanea Gatlinga, ktorý nielen v závere ukázal celkom presnú ruku a správne rozhodnutia. Krídelník "diablov" prispel k výhre 14 bodmi, 5 doskokmi, 2 asistenciami a suverénne najvyššou hodnotou plus/mínus bodov v zápase - 20. 

 

Inter Bratislava - BKM Lučenec: Taren Sullivan

Lučenec to v tejto sezóne na Inter vie a ukázalo sa to aj vo štvrtej vzájomnej konfrontácii. V hlavnom meste sa zrodil bezproblémový triumf "pelikánov", ktorý znamenal návrat na piate miesto v tabuľke. Za Lučenec odohral svoj solídny štandard Taren Sullivan, autor 15 bodov, 4 doskokov, 5 asistencií a 2 ziskov. 

 

Spišskí Rytieri - MBK Baník Handlová: Lautaro Lopez

"Novovešťania" sa vrátili na víťaznú cestu a už len posledný krôčik ich delí od víťazstva v základnej časti Niké SBL. Proti Handlovej si mohli všetci zahrať s chuťou a zároveň pošetriť minúty na blížiace sa Final Four Alpsko-jadranského pohára. Táto formulka platila o Lautarovi Lopezovi, playmaker Rytierov stihol za necelých 19 minút zaznamenať 13 bodov, 13 asistencií a 2 zisky. 

 

Iskra Svit - Patrioti Levice: Kayo Goncalves

Svit to v tomto ročníku na úradujúceho majstra z Levíc vie a špeciálne Kayovi Goncalvesovi veľmi túto súper "chutí". Jeden z lídrov Iskry dopomohol k 10. výhre za sebou, Patriotom nastrieľal 23 bodov, ktoré ešte obohatil o 7 doskokov a 5 asistencií. 

 

Ideálna päťka 25. kola:

Tímy z východu si zabrali väčšinu miest v ideálnej päťke 25. kola. Za Svit je to Tavon King a Kayo Goncalves, Spišských Rytierov zastupuje Lautaro Lopez. Zo západu sa do výberu dostal Tomas Zdanavičius z Interu Bratislava a Tre McCallum. 

Foto: Lukáš Droppan