Vytlačiť
Kategória: Ocenenia

Tretie semifinálové stretnutia HUSTE.tv Eurovia SBL play off patrili domácim tímom, kto sa však prepracoval svojim výkonom do nášho výberu?

Osobnosť kola 

Prievidžania neuspeli druhýkrát za sebou na Pasienkoch, ale z hľadiska individuálnych výkonov zaznamenali viacerí hráči nadpriemerné čísla. Výborne vyšiel zápas pivotovi Rastkovi Dramičaninovi, z pozície náhradníka stihol za necelých 29 minút dať 22 bodov (len 1 streľa z poľa a čiary trestných hodov si nenašla cestu do koša), doskočiť šesť lôpt, pridať 4 asistencie a dva bloky. Jeho spoluhráč Omar Krayem sa prezentoval 27 bodmi, 5 doskokmi a 8 asistenciami. V Košiciach sa radovali z víťazstvá domáci basketbalisti, Stefan Matovič sa podieľal na druhej semifinálovej výhre 17 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami a 3 blokmi.

 

Slovenský hráč kola

Výborný výkon v drese "býkov" predviedol reprezentačný rozohrávač Milan Žiak, autor 22 bodov, 6 doskokov a troch asistencií. V Hant aréne vyšiel už tradične zápas Radoslavovi Rančíkovi, na triumfe Interu sa podieľal 19 bodmi, 5 doskokmi, 2 asistenciami a až 10 získanými faulami (pri 100% úspešnosti trestných hodov). Na hosťujúcej strane nepoľavuje zo svojich play off výkonov Richard Körner, tentoraz z toho bolo 16 bodov, 6 doskokov, 5 asistencií a 2 bloky. 

 

Šiesty hráč kola

Rozohrávač Košíc Nikša Nikolič zbieral až takmer do samotného záveru zápasu len doskočené lopty a spoluhráčom rozdával asistencie. Napokon však jeho dve úspešné strely rozhodli o tom, že víťaz základnej časti má druhý bod v sérii. Nikolič si do štatistík napokon zapísal 5 bodov, rovnaký počet doskokov a štyri asistencie. Na komárňanskej strane zaujal najviac z náhradníkov rozohrávač Farad Cobb, autor 10 bodov, 3 doskokov, 2 asistencií a rovnakého počtu ziskov. Z lavičky Interu prispel najvýraznejšie k výhre Tomáš Mrviš, za niečo vyše 22 minút mu štatistéri zapísali 15 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie.

 

Strelec kola

Omar Krayem sa stal najlepším strelcom tretích semifinálových duelov, rozohrávač Prievidze zaznamenal na Interi celkovo 27 bodov. 

 

Najlepšia zostava

Až trojicou hráčov prispeli do našej ideálnej päťky Prievidžania - Omar Krayem, Richard Körner a Rastko Dramičanin, po jednom zástupcovi dodali Košice - Milan Žiak a Inter - Radoslav Rančík.

Foto: Lukáš Droppan