• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nový mesiac, nová štartovacia čiara pre všetkých v boji o "Peak hráča mesiaca december". Kto sa v 15. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy najlepšie ukázal?

Zahraničný hráč kola 

Forma amerického rozohrávača v službách Prievidze Jaytornaha Wisseha graduje každým zápasom. V sobotu sa mohli o tom presvedčiť Košičania, ktorí mali veľké problémy so zastavením rýchleho dirigenta prievidzskej hry. Wisseh napokon nepotiahol svoj tím k víťazstvu, ale jeho 23 bodov, päť doskokov a 11 asistencií ich držalo v boji až do záverečných sekúnd. Vydarený návrat na palubovku Prievidze naopak zaznamenal jej bývalý hráč Igor Marič. V súčasnosti už krídelník Košíc sa podieľal na triumfe 16 bodmi, 11 doskokmi a troma asistenciami. V Žiline si pripísal Inter ďalšie dva body do tabuľky, ich jubilejné desiate víťazstvo v rade režíroval rozohrávač Aleksandar Vlahovič, autor 30 bodov, troch doskokov, dvoch asistencií a troch ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Meno Pavla Lošonského je už pomaly pravidelne rezervované pre túto kategóriu, nie je tomu inak ani po 15. kole. Hráč Svitu opäť preukázal svoje basketbalové kvality, tentoraz v Handlovej. Svojmu tímu dopomohol k cennému víťazstvu 23 bodmi a 12 doskokmi, ku ktorým ešte pridal po dve asistencie a zisky. Rovnako je pravidelnou súčasťou tejto kategórie aj pivot Interu Radoslav Rančík. Na žilinskej palubovke sa prezentoval 17 bodmi, 11 doskokmi, štyrmi asistenciami a dvoma ziskmi. Levice uspeli v Spišskej Novej Vsi, nemalou mierou sa na tomto triumfe podieľal reprezentačný rozohrávač Šimon Krajčovič. Do štatistík si pripísal 13 bodov, tri doskočené lopty, dve asistencie a päť ziskov. 

 

Šiesty hráč kola

O čosi lepšie sa prezentoval jeho tímový kolega Boris Bojanovský. Levický pivot odohral necelých 24 minút, počas ktorých zaznamenal 10 bodov, osem doskokov a štyri zisky. Komplený výkon predviedol rozohrávač Interu Goran Bulatovič, proti Žiline sa predviedol 12 bodmi, troma doskokmi, rovnakým počtom asistencií a dvoma ziskmi. K triumfu Svitu vypomohol z lavičky krídelník Maurizio Galata, autor 17 bodov a šiestich doskokov. 

 

Strelec kola

Ako jediný pokoril hranicu 30 bodov, presne toľko ich dal proti Žiline. Reč je o rozohrávačovi Interu Aleksandarovi Vlahovičovi, ktorý sa stal najlepším strelcom 15. kola Eurovia SBL. 

 

Najlepšia zostava kola

V 15. kole by do našej ideálnej päťky prispel Inter dvoma hráčmi, konkrétne rozohrávačom Aleksandarom Vlahovičom a pivotom Radoslavom Rančíkom. Po jednej miestenke by získala Iskra Svit - Pavol Lošonský, BC Prievidza - Jaytornah Wisseh a KB Košice - Igor Marič.  

Foto: Lukáš Droppan