• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Posledné kompletné kolo Niké SBL pred reprezentačnou prestávkou prinieslo viacero nových mien do nášho tradičného výberu. Kto sa v ňom napokon ocitol a prečo?

Inter Bratislava - Patrioti Levice: Tomas Zdanavičius

Tohtosezónny líder "žlto-čiernych" opäť úradoval v správnej chvíli. Tomas Zdanavičius zase raz potvrdil, ako veľmi dôležitým prvkom je pre hru Interu. Obrana majstrovských Levíc si s ním najmä v prvom polčase nevedela rady, celkovo však litovský basketbalista výrazne naviedol svoje družstvo k víťazstvu. Na cennom úspechu mal podiel v podobe 26 bodov, 12 doskokov, 8 plusových faulov a najvyššej hodnoty plus/mínus bodov - 22. 

 

BC Komárno - Spišskí Rytieri: Miljan Markovič

Najsledovanejší zápas 23. kola priniesol celkovo vyrovnanú bitku, ktorá sa rozhodovala v záverečnej štvrtine. V dôležitých okamihoch sa tréner Komárna Zlatko Jovanovič mohol spoľahnúť na podkošovú oporu Miljana Markoviča. Tento, nie až taký nápadný hráč, odohral veľmi solídny duel, čo sa ukázalo aj pri jeho číslach - 21 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie. Aj s jeho prispením sa "diabli" mohli radovať z úspechu proti Spišským Rytierom. 

 

BKM Lučenec - BC Prievidza: Taren Sullivan

Lučenec konečne pretrhol čakanie na víťazstvo, tento počin sa mu podaril doma proti Prievidzi. Nebol to podľa očakávania jednoduchý duel s Prievidzou, ale domáci mali vo svojich radoch Tarena Sullivana. Americký krídelník odohral za "pelikánov" svoj najlepší duel, na svojom konte mal 23 bodov, 8 doskokov a 2 asistencie. 

 

Iskra Svit - MBK Baník Handlová: Adam Monček

Svit odohral s Handlovou na slovenské pomery mimoriadnu ofenzívnu prestrelku, z ktorej napokon vzišiel víťazne. Priebeh stretnutia dal priestor aj menej vyťaženým hráčom, respektíve mladíkom na súpiske Iskry. Rozohrávky sa výraznejšie zhostil Adam Monček, za príležitosť sa odvďačil 16 bodmi, 4 doskokmi, 9 asistenciami a 9 plusovými faulami. 

 

Ideálna päťka 23. kola:

Do ideálnej päťky 23. kola by sme zaradili Demarkusa Stuckeyho z Komárna, na rozohrávke by mu sekundoval Jamari Wheeler z Prievidze. Na krídle by operoval Taren Sullivan z Lučenca a pod košom úradovala dvojica Tomas Zdanavičius z Interu a Michael Fusek od Rytierov. 

Foto: Lukáš Droppan