• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Finálová séria Levíc s Komárnom ešte nepovedala posledné slovo. Kto a prečo nás najviac zaujal v piatom súboji týchto dvoch tímov o majstrovský titul?

Patrioti Levice - BC Komárno: Devon van Oostrum

Aká veľká zmena sa dá urobiť za 4 dni? V prípade Devona van Oostruma to nemohli byť dva odlišnejšie výkony. Zatiaľ čo v Komárne skončil s nulou v kolónke bodov, tak v domácom prostredí to bola výrazná osobnosť na palubovke, jeden z lídrov tímu a najmä najlepší strelec finálového zápasu č. 5. "Obrovský rozdiel v energii, doma hráme úplne inak a Komárno je prirodzene tiež lepšie vo svojom prostredí. To je podľa mňa kľúčové. Áno, premenili sme ťažké strely, ale všetko to vychádza z našej energie. Ak v tom budeme pokračovať, dopadne to v náš prospech," vyjadril sa van Oostrum bezprostredne po druhom finálovom úspechu nad Komárnom.

Pre reprezentanta Veľkej Británie to bol v správnom čase jeden z najlepších zápasov a individuálnych výkonov v žlto-zelenom drese. K tomu všetkému bol takmer neomylný z akejkoľvek diaľky, svoj jediný nepremenený pokus zaznamenal až v 35. minúte stretnutia. Nielen tento faktor, ale najmä nástup do druhého polčasu boli rozhodujúcimi elementmi víťazstva Levíc nad Komárnom. "Myslím si, že zostava, s ktorou sme nastúpili do druhého polčasu, urobila veľký rozdiel. Hrali sme agresívne, veľa sme strieľali a fanúšikovia sú skvelí, pomohli nám tiež k tomuto víťazstvu. Nemali sme zatiaľ zápas, kedy sme mali 60-percentnú streľbu za tri body. Lepšie teraz neskoro, ako nikdy. Zvládli sme to a verím, že v tom budeme pokračovať," pokračoval rozohrávač Patriotov. 

Van Oostrum zaznamenal 24 bodov, 2 doskoky a 4 asistencie, čo mu vynieslo index užitočnosti 27, ale najmä predĺženie finálovej série a návrat diania do Komárna. "Je to obrovské víťazstvo, museli sme vyhrať. Teraz musíme toto isté zopakovať v Komárne a vrátiť sa ešte do Levíc," vyhlásil na záver van Oostrum. 

Foto: Lukáš Droppan