• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Viaceré známe tváre sa dostali do výberu toho najlepšieho z 13. kola Niké SBL. Kto a prečo dal o sebe najvýraznejšie vedieť? 

Patrioti Levice - MBK Baník Handlová: Deshawn Freeman

Fanúšikovia Levíc si môžu ešte raz zaspomínať na Deshawna Freemana, ktorý úradoval pod slovenskými košmi. Presvedčiť sa o tom mohla v polovici decembra aj defenzíva Handlovej, ktorá nenašla účinný recept na to, ako amerického pivota zastaviť. Freeman si v podstate mohol robiť čo chcel a ukázalo sa to aj na jeho číslach - 18 bodov, 14 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. 

 

BC Prievidza - Spišskí Rytieri: Isaiah Washington

Veľmi príjemné emócie majú priaznivci Spišských Rytierov aj na svoj už ex-rozohrávača Isaiaha Washingtona. Jedna z najväčších hviezd aktuálneho ročníka Niké SBL tiež ešte v decembri úradovala na našich palubovkách. Ďalší skvelý individuálny výkon pridal vo svojej zbierke v Prievidzi, kde pomohol k víťazstvu 28 bodmi, 6 doskokmi, 7 asistenciami a 11 plusovými faulami. 

 

BC Komárno - Inter Bratislava: Luka Gašič

Komárno malo proti Interu Bratislava veľmi silný bodový finiš, ktorý ho napokon doviedol k potrebnému úspechu. Z pomerne väčšieho množstva výkonov na domácej strane vyčnieval jeden nad všetkým, a to ten v podaní Luku Gašiča. Srbský krídelník zaznamenal proti bratislavskému tímu 21 bodov a 12 doskokov. 

 

Iskra Svit - BKM Lučenec: Tavon King 

Najčerstvejší zápas odohral Svit s Lučencom. "Medvede" si zbytočne sami zdramatizovali a skomplikovali cestu za víťazstvom, ale našťastie v kľúčových okamihoch sa mohli oprieť o Tavona Kinga. Líder Iskry na rozohrávke bol s 26 bodmi najlepším strelcom svojho družstva, mal 100-percentné trestné hody a ešte k tomu pridal 6 asistencií, 2 zisky. 

 

Ideálna päťka 13. kola: 

V ideálnej päťke 13. kola sa nachádzajú už dvaja bývalí hráči našej najvyššej súťaže, konkrétne Isaiah Washington zo Spišských Rytierov a Deshawn Freeman z Levíc. Zostavu dopĺňa Luka Gašič z Komárna a dvojica zo Svitu Tavon King, Hayden Koval. 

Foto: Lukáš Droppan