• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Štvrté kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo bohatú prehliadku zaujímavých výkonov. Ktorý však stačil na to, aby sa objavil v našom výbere?

Osobnosť kola

Nováčik zo Žiliny bol doma opäť blízko k ďalšej cennej výhre, proti Leviciam prehrali rozdielom len jediného koša. Ďalší vynikajúci individuálny výkon predviedol domáci pivot Brandon Holcomb. Do streleckej listiny mu pribudlo 13 bodov (nepremenil len jednu streľu z poľa), famóznych 21 doskokov (tohtoročné ligové maximum), tri asistencie, dva zisky a štyri bloky. Američan je jasným ligovým lídrom v počte doskokov, aktuálne má priemer 14,3 doskoku na duel. Skvelú formu si drží aj pivot Košíc Svetozar Stamenkovič, na výhre proti Spišskej Novej Vsi sa podieľal 25 bodmi, desiatimi doskokmi, dvoma asistenciami, rovnakým počtom ziskov a pre svoj tím získal sedem faulov. Skvelé čísla si zapísal aj rozohrávač Iskry Svit Marko Radonjič, na domácom triumfe proti Karlovke mu štatistéri zapísali 20 bodov, 13 doskokov a šesť asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

Druhé kolo po sebe si tento honor vyslúžil hráč Interu Bratislava Radoslav Rančík. Skúsený pivot neustále dokazuje príslušnosť k ligovej špičke, v Komárne sa prezentoval 25 bodmi, troma doskočenými loptami a rovnakým počtom ziskov, no ani to nestačilo na zisk štvrtej výhry v sezóne. Po zranení sa vo veľkom štýle vrátil na palubovky pivot Handlovej Adam Štefek, v hornonitrianskom derby sa uviedol 12 bodmi, 10 doskokmi a troma blokmi. Víťaznú príchuť mal zo svojho výkonu v tejto kategórii len hráč Košíc Richard Körner. Spišiakom dal 18 bodov a doskočil päť lôpt.

 

Šiesty hráč kola

Trénera Svitu Michala Madzina môže tešiť herný progres rozohrávača Anthonyho Jacksona. Vo svojom treťom zápase podal americký rozohrávač doteraz najlepší výkon, proti Karlovke si pripísal na svoje konto za niečo vyše 27 minút 18 bodov, sedem doskokov a štyri zisky.  V komárňanskom drese sa činil chorvátsky krídelník Saša Jankovič, 14 bodmi a dvoma doskočenými loptami dopomohol k prvej prehre Interu v aktuálnom ročníku. Tradične vysoký štandard odviedol aj pivot Košíc Peter Sedmák, autor 13 bodov a piatich doskokov v stretnutí proti Spišskej Novej Vsi. 

 

Strelec kola

Druhýkrát v tejto sezóne pokoril hranicu 30 bodov rozohrávač Žiliny Walter Wright, ktorý sa stal najlepším strelcom štvrtého kola. Američan sa postupne svojimi výkonmi prepracoval tiež na ligové čelo v rámci strelcov. 

 

Najlepšia zostava kola

Tentoraz sa do nej dostalo päť zástupcov z piatich rôznych klubov. Za Žilinu sme si vybrali Brandona Holcomba, z Košíc Svetozara Stamenkoviča, handlovské rady háji Marcus Tyus, Prievidzu reprezentuje Rodney Glasgow a Svit Marko Radonjič

Foto: Lukáš Droppan