• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Piate kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy už dalo nápovedu, koho môžeme očakávať medzi favoritmi na ocenenie "Peak hráč mesiaca október". Kto si aj naďalej drží svoju formu a zároveň je v našom výbere?

 

Osobnosť kola

Tretie víťazstvo Svitu, tretíkrát sa mohli oprieť o prínos rozohrávača Sašu Avramoviča. Srbský basketbalista si drží post najlepšieho strelca súťaže aj naďalej. Na triumfe proti vicemajstrovi z Komárna sa podieľal opäť nemalou mierou, v štatistikách má zaznamenaných 24 bodov, štyri doskoky, osem asistencií a dva zisky. Na hosťujúcej strane ho podobným výkonom vyzval pivot "obuvníkov" Miles Bowman jr., autor 25 bodov, siedmich doskočených lôpt a dvoch ziskov. Žilinčania síce zaznamenali najvyššiu prehru v aktuálnom ročníku, ale svojim výkonom opäť nesklamal Američan Brandon Conley. Proti Prievidzi dal 25 bodov, doskočil 15 lôpt, k tomu všetkému pridal tri zisky a pre tím získal deväť faulov. 

 

Slovenský hráč kola

Roman Vido začína v drese Karlovky splácať tímu svoje nadobudnuté skúsenosti. Vo veľmi dôležitom zápase proti Spišskej Novej Vsi bol ústrednou postavou duelu, na zisku cenných dvoch bodov sa podieľal 21 bodmi, šiestimi doskočenými loptami, troma asistenciami a rovnakým počtom ziskom. To všetko stihol z pozície striedajúceho hráča za necelých 26 minút na palubovke. Aj naďalej si svoj vysoký štandard drží pivot Interu Radoslav Rančík, v stretnutí s Handlovou autor 19 bodov, štyroch doskokov, troch asistencií a troch blokov. Svoju dôležitosť pre tím dokazuje aj krídelník Svitu Pavol Lošonský. Po krátkej absencii sa v drese Iskry prezentoval 13 bodmi, 11 doskokmi a troma asistenciami. 

 

Šiesty hráč kola

Zápas začínal síce na lavičke, ale napokon odohral takmer 35 minút. Rozohrávač Komárna Vuk Djordjevič musel v zápase na palubovke Iskry zaskočiť za svojho zraneného spoluhráča Bobana Tomiča. Napokon sa prezentoval 26 bodmi a dvoma doskokmi, ale tie nestačili na rozbehnutých "podtatrancov". Hladký triumf Interu nad Handlovou umožnil trénerovi Oliverovi Vidinovi rozdeliť rovnomerne minutáž medzi všetkých hráčov na súpiske. Pivot Michal Baťka stihol za niečo vyše 20 minút zaznamenať 16 bodov, šesť doskokov a dve asistencie. Dôležité víťazstvo zaznamenala aj Prievidza, ktorá si v domácom prostredí poradila so Žilinou. Krídelník Jaroslav Musil zaznamenal 14 bodov, päť doskočených lôpt a dve asistencie.  

 

Strelec kola

Najlepším streleckým výkonom sa v piatom kole prezentoval komárňanský rozohrávač Vuk Djordjevič, ale ani jeho 26 bodov nestačilo v konečnom meraní na zisk víťazstva proti Svitu.

 

Najlepšia zostava kola

Triumf Iskry Svit priniesol až dvoch hráčov do našej ideálnej päťky - Sašu Avramoviča a Pavla Lošonského, dvoma hráčmi prispela aj VŠEMvs Karlovka Bratislava - Dávidom Abrhámom a Romanom Vidom. Základnú päťku uzatvára Žilina so svojim legionárom Brandonom Conleym

Foto: Lukáš Droppan