• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do boja o "Peak hráč mesiaca december" zasiahli v 16. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy viaceré nové mená. Komu sa najviac darilo v stredajších zápasoch?

 

Zahraničný hráč kola

Výkon najlepšieho zahraničného hráča kola sa zrodil v šlágri 16. kola. Košiciam sa v ňom podarilo ukončiť víťaznú sériu Interu, vo veľkej miere môžu ďakovať svojmu rozohrávačovi Radenkovi Pilčevičovi. Srbský basketbalista zaznamenal 26 bodov, ku ktorým ešte pridal šesť asistencií, štyri zisky a šesť získaných faulov v prospech. Svoj tradične vysoký štandard odviedol pri víťazstve nad Handlovou rozohrávač Komárna Boban Tomič. Slovincovi pribudlo do štatistík 25 bodov, 3 doskoky, 6 asistencií, 4 zisky a 13 získaných faulov. Povesť najlepšieho ligového strelca si aj naďalej drží rozohrávač Svitu Saša Avramovič. Proti Žiline mu stačilo len necelých 17 minút na to, aby dal 25 bodov, 2 doskoky, 2 asistencie a 4 zisky. 

 

Slovenský hráč kola

Svoj najlepší tohtosezónny výkon si zapísal rozohrávač Levických Patriotov Šimon Krajčovič. Na Karlovke predviedol takmer dokonalý strelecký večer, k ideálu mi chýbal jeden premenený trestný hod. Aj bez neho však z toho bolo 24 bodov (8/8 streľba z poľa), tri doskoky, rovnaký počet asistencií a dva zisky, to všetko pri necelých 23 minútach na palubovke. Tradične sa pripomenul aj krídelník Svitu Pavol Lošonský, autor 16 bodov, siedmich doskočených lôpt a troch asistencií proti Žiline. V žlto-čiernom drese nesklamal pivot Michal Baťka, jeho 19 bodov a 9 doskokov nestačilo na úspech v Košiciach. 

 

Šiesty hráč kola

Po dlhšej absencii sa do správnej fazóny dostáva americký krídelník v službách Svitu DeAndre Davis. Svoje basketbalové umenie preukázal v domácom zápase proti Žiline, za necelých 30 minút zaznamenal 25 bodov, päť doskokov, dve asistencie a tri zisky. V handlovskom drese zaujal Bojan Stanojevič, proti Komárnu si pripísal 25 bodov (17/17 z čiary trestných hodov), štyri asistencie a deväť získaných faulov. Dobré čísla preukázal aj levický pivot Boris Bojanovský, autor 10 bodov a siedmich doskokov v stretnutí proti Karlovke. 

 

Strelec kola

Streleckým lídrom 16. kola Eurovia SBL sa stal žilinský rozohrávač Róbert Rožánek, autor 35 bodov v stretnutí proti Svitu. Ani tento výkon však nestačil na zisk dvoch bodov. 

 

Najlepšia zostava kola

Po dlhšej dobe sa do našej ideálnej päťky kola dostali zástupcovia z piatich rôznych klubov. Na post rozohrávača by sme dali levického Šimona Krajčoviča a Radenka Pilčeviča z Košíc. DeAndre Davis zo Svitu by operoval na pozícii krídelníka a pod košom by si zahrala dvojica Miles Bowman z Komárna a Michal Baťka z Interu. 

Foto: Lukáš Droppan