• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Víkendové zápasy 17. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy priniesli plejádu zaujímavých výkonov. Komu sa najviac darilo a proti komu?

Zahraničný hráč kola

Slovinský rozohrávač v službách Komárna Boban Tomič získal s tímom nielen dva body do tabuľky, ale do štatistík si zapísal opäť hodnotný výkon. Proti Žiline zaznamenal 21 bodov, pri čom minul len jednu strelu z poľa. Okrem toho pridal aj päť doskokov, desať asistencií a dva zisky, čím sa jeho index užitočnosti dostal na hodnotu 37. Dôležité víťazstvo získali vo Svite basketbalisti Košíc, ich triumf režíroval vo veľkej miere Rahmon Fletcher. Rozohrávač "býkov" dal 24 bodov a doskočil šesť lôpt. Darilo sa aj hráčovi Interu Bratislava Stefanovi Matovičovi, na víťazstve proti Spišskej Novej Vsi sa podieľal 14 bodmi, 11 doskokmi, štyrmi asistenciami a dvoma ziskmi. 

 

Slovenský hráč kola

Mimoriadne cenné dva body si zapísali do tabuľky hráči Karlovky, ktorí uspeli na palubovke Handlovej. Vďačiť za tento triumf môžu mimo iného Andrejovi Kuffovi, autorovi 23 bodov, štyroch doskokov, dvoch asistencií a rovnakého počtu ziskov. Dobré čísla si pripísal na svoje konto aj pivot Interu Michal Baťka. V domácom zápase proti Spišiakom mu pribudlo na konto 23 bodov, štyri doskočené lopty, dve asistencie a päť blokov. Vydarený zápas mal aj krídelník Košíc Richard Körner, proti Svitu dal 18 bodov, získal šesť doskokov a pridal dve asistencie.

 

Šiesty hráč kola

Z pohľadu štatistík nemal vôbec vydarený zápas, ale v jeho závere exceloval. Rozohrávač Prievidze Rodney Glasgow zariadil svojmu tímu triumf nad Levicami, za viac ako 23 minút mu štatistéri zaznamenali 11 bodov, dva doskoky a päť asistencií. Len niečo vyše 10 minút stačilo Marekovi Kozlíkovi z Interu na to, aby dal 19 bodov (pri 100% streľbe). Dobré čísla predviedol aj pivot Komárna Jozef Vojtek, autor 7 bodov, 10 doskokov a 4 blokov. 

 

Strelec kola

Hneď vo svojej premiére v Eurovia SBL sa stal najlepším strelcom 17. kola. Handlovský krídelník Djordje Tresač však svojimi 26 bodmi nepomohol tímu k dôležitému víťazstvu. 

 

Najlepšia zostava kola

Na "jednotku" by sme angažovali komárňanského tvorcu hry Bobana Tomiča, sekundoval by mu Rahmon Fletcher z Košíc. Post krídelníka by sme zverili jeho spoluhráčovi Igorovi Maričovi. Pod košom by si zahrala bratislavská dvojica - Andrej Kuffa z Karlovky a Michal Baťka z Interu. 

Foto: Lukáš Droppan